divendres, 20 d’abril del 2012

Intervenció quirúrgica a Sa Majestat el Rei


Don Joan Carlos ha estat intervingut d'una fractura *femoral en el seu maluc dret, per remeiar un trencament en tres fragments, associada a *artrosis d'aquesta articulació. La fractura es va produir en la matinada del dijous al divendres, després d'una ensopegada casual que va provocar la seva caiguda.

El Dr. Ángel *Villamor, que encapçalava l'equip mèdic que ha operat a La seva Majestat el Rei a l'Hospital *USP San José, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, acompanyat pel cap del Servei Mèdic de la Casa de La seva Majestat el Rei, Avelino Fangs, va explicar que la cirurgia s'ha realitzat "amb èxit", realitzant-se una reconstrucció dels fragments de fractura i col·locant-li una pròtesi per substituir aquesta articulació.

La nota emesa per l'Hospital *USP San José informava del trasllat a planta de La seva Majestat el Rei, després de 8 hores d'observació en UCI, així com del començament del moviment en la cama "amb amplitud i sense dolor". Aquest mateix dia va iniciar el protocol de fisioteràpia i va començar a caminar amb ajuda de crosses.

El seu *Alteza Real el Príncep d'Astúries i El seu *Alteza Real la Infanta Donya Elena, acompanyada per la seva filla, Victoria *Federica, van visitar durant la tarda del dissabte, 14 d'abril, a Don Joan Carlos.

El primer parteix mèdic, signat pel Dr. Ángel *Villamor i el Dr. Avelino Fangs, emès al migdia del diumenge, 15 d'abril, informava que "la seva evolució durant la nit ha estat molt positiva i ha pogut descansar, sense necessitat d'analgèsia".

A primera hora del matí, se li ha practicat la primera guareix *postoperatoria i ha continuat amb les sessions del protocol de recuperació intensiva, que consisteixen en massatges de drenatge i mobilitzacions actives i passives. La seva Majestat ha arribat amb facilitat i sense dolor a una flexió de 90 graus i ha caminat amb total autonomia ajudant-se de dues crosses.

El primer parteix mèdic concloïa assenyalant que "l'evolució del pacient és plenament satisfactòria".

A última hora del matí del diumenge, Don Joan Carlos va rebre la visita del president del Govern, Mariano Rajoy, i a la tarda, van anar els Prínceps d'Astúries i les seves filles, les Infantes Leonor i Sofia, els qui van acudir al centre hospitalari.

El segon parteix mèdic, emès al migdia del 16 d'abril, assenyalava que l'evolució de l'estat de La seva Majestat el Rei ha estat "molt positiva i ha pogut descansar, de nou, aquesta nit".

"A primera hora del matí, se li ha practicat la segona guareix i segueix amb el programa de recuperació intensiva. La fisioteràpia evoluciona satisfactòriament i actualment, a més de caminar, s'aixeca i se senti amb autonomia. La mobilitat és pràcticament completa i natural", afegia el document.

Poc després de la difusió del segon parteix mèdic, La seva Majestat la Reina va acudir a l'hospital per visitar a Don Joan Carlos.

El tercer parteix mèdic, emès al migdia del dimarts, 17 d'abril, destaca que La seva Majestat el Rei continua evolucionant molt positivament i descansant bé. "Durant el matí, se li ha practicat una nova guareix i s'ha comprovat que ha desaparegut la inflamació inicial i l'evolució de la incisió quirúrgica és correcta. Això permet que s'hagi pogut intensificar el programa de recuperació, realitzant en el dia d'ahir diverses sessions, enfocades a millorar l'autonomia aconseguida", detallava.

A última hora del matí del dimarts, Don Joan Carlos va rebre en el centre hospitalari la visita de La seva Majestat la Reina, i a la tarda la del Príncep d'Astúries i la Infanta Donya Elena.

Al migdia del dimecres, 18 d'abril, es va emetre el part mèdic de l'alta hospitalària, que informava que "després d'un *postoperatorio molt satisfactori", La seva Majestat el Rei "ha aconseguit pràcticament plena autonomia per als moviments quotidians", per la qual cosa l'equip mèdic ha decidit "donar-li l'alta hospitalària". "En les properes setmanes, La seva Majestat continuarà amb les revisions *postoperatorias i el protocol de recuperació intensiva, en règim ambulatori", concloïa el document signat pel Dr. Ángel *Villamor i el Dr. Avelino Fangs.

Abans d'abandonar el centre hospitalari, el Rei va agrair a l'equip mèdic i a la clínica el tracte que li han dispensat. "Estic desitjant reprendre les meves obligacions. Ho sento molt, m'he equivocat i no tornarà a ocórrer. Gràcies pel vostre interès aquests dies i estar aquí tant temps", va manifestar Don Joan Carlos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS