divendres, 20 d’abril del 2012

Bono si un dia va conèixer "a un pocavergonya", no va a aparèixer en les seves memòries "com un sant".


L'ex president del Congrés José Bono assegura que cobrarà una mica més de 800.000 euros per les seves memòries, el primer lliurament de les quals es publicarà a partir d'octubre i que, segons el seu criteri, "agradaran al rei més que als seus cortesans".

Bono s'expressa en aquests termes en una entrevista que publica la revista "*Vanity *Fair" en el seu últim nombre, en la qual explica que les seves memòries són fruit de 20 anys escrivint un diari, del que ja té més de 17.000 folis que contenen "un relat de fets viscuts".

Un relat amb el qual no vol fer "dany gratuït ni a Espanya ni a ningú", encara que adverteix que si un dia va conèixer "a un pocavergonya", no va a aparèixer en les seves memòries "com un sant".

Després de reconèixer que en ocasions ha pensat a escriure un llibre només sobre la seva relació institucional de 30 anys amb el rei d'Espanya, Bono diu del monarca que "és llest i capaç".

"I ens ha vingut molt bé als espanyols. Li defenso perquè és el monarca espanyol que més ha fet en la història per la llibertat", assegura.

Respecte a la implicació d'Iñaki *Urdangarín en el cas "Palma Sorra", recorda que la presumpció d'innocència també inclou al marit de la infanta Cristina, però, tot seguit, considera que "pocs sogres a Espanya diuen del seu gendre el que el rei ha dit" del seu sobre la seva conducta poc exemplar.

"El Rei posa els interessos d'Espanya per sobre dels de la seva família", opina Bono, a qui li sorprendria que la infanta Cristina "abdiqués de ser esposa i mare" per mantenir un estatus dinàstic.

Sigui com sigui, Bono confia que "aquest assumpte surti bé per a la seva majestat" i diu que s'alegrarà que s'absolgui a qui sigui innocent i que es condemni a qui sigui culpable. "Sigui qui sigui", postil·la.

Preguntat per l'anomenat "caso campió", en el qual està involucrat el seu company de partit José Blanco, Bono sosté que com més veu a l'empresari que li acusa, Jorge *Dorribo, més li sembla que "és un *mentirso".

Blanco, en canvi, li inspira confiança i, "en la mesura en què està sofrint injustament", se solidaritza amb ell.

L'ex president del Congrés, exministre de Defensa i expresident de Castella-la Manxa assegura haver sortit "il·lès i feliç" de la política, malgrat haver estat víctima de "la calúmnia" després de suportar "tretze denúncies falses sense imputació alguna, amb resolucions favorables de magistrats del Tribunal Suprem".

Després de deixar clar que se sent *corresponsable de la gestió del seu partit al Govern en els últims anys i "solidari amb el més criticable", Bono creu que el pitjor que ha fet el PSOE ha estat *regionalizar a l'excés el seu poder.

Segons el seu criteri, el PSOE ha perdut força com a partit d'àmbit nacional, i més després de governar a Catalunya "amb els separatistes", al País Basc, amb el PP, i a Extremadura, si hagués acceptat IU, "amb els comunistes". "Algú hagués pogut creure que per governar ens unim a qualsevol", es lamenta.

Si bé assenyala que "seria cínic dir que qui ha governat no té res a veure amb cinc milions d'aturats", en al·lusió al PSOE, precisa a continuació que la crisi és de tal magnitud que s'hagués portat per davant a qualsevol Govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS