dimarts, 10 d’abril del 2012

Els independetistes no estimen Catalunya, segons Llanos de Luna


La delegada del govern espanyol diu que el referèndum per la independència de Catalunya també "l'haurien de votar tots els espanyols"
 La delegada del govern espanyol, María Llanos de Luna, en declaracions a la Cadena COPE, s’ha mostrat preocupada avui per l’increment de l’independentisme a Catalunya i “el camí separatista” que ha agafat CDC, ja que segons ella, "els que estimem de veritat Catalunya no podem mai defensar l'independentisme", ja que aquest representa “un futur nefast”.

I és que la nova delegada del Govern assegura que si Catalunya fos independent “passaria de ser una de les regions més riques d'Europa a un dels països més pobres" perquè "els tractats de la Unió Europea no preveuen que una part secessionada d'un estat membre formi part de la UE".
 El referèndum per la independència "l'haurien de votar tots els espanyols"
 La delegada defensa que "Catalunya quedaria automàticament fora de la UE i hauria de sol•licitar-ne ingrés". "En el millor dels casos i si cap estat veta l'entrada, s'estima un temps de cinc anys de procés. I això provocaria que qualsevol producte català portaria aranzels, cosa que suposaria un increment de 40% en el preu", ha explicat, tot afegint que "parlar d'independència sense explicar l'empobriment que suposaria per Catalunya és fer un flac favor als catalans".
 A més, Llanos de Luna ha considerat que, d'acord amb la Constitució i les lleis vigents, un hipotètic referèndum per la independència de Catalunya s'hauria de fer "preguntant a tota Espanya, perquè la sobirania resideix en tot el poble espanyol".
 Rajoy no té perquè pagar
 Per altra banda, la delegada del govern ha desvinculat els deutes que l'Estat té amb Catalunya de la gestió de president Mariano Rajoy. De Luna ha assegurat que els diners que hauria de cobrar la Generalitat "són del 2008 i 2009" i per tant "no són un incompliment” del PP. I ha advertit que l'Estat no pagarà aquests deutes fins que passi la crisi i hi hagi "una recuperació econòmica".
 Llanos de Luna també ha fet referència a la polèmica de les banderes. Respecte l’estelada ha dit que "no és una bandera il•legal, perquè només hi ha banderes oficials i no oficials, i aquesta no és oficial". "Anar pel carrer amb una estelada és com anar amb una de la banda de música del seu poble", ha sentenciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS