dimarts, 24 d’abril del 2012

Els Almogàvers La Gran Companyia Catalana


Els Almogàvers, com a cos militar, fa la Seva Aparicio, de manera Molt discreta, a les conquestes de Mallorca (1229) i València (1238), però, Els Seus orígens, són Força més antics. Els Àrabs anomenaven Al-mugavar (Els qui provoquin Avalots) ALS grups de pastors que, despres de ver envaïdes els Seves pastures Pels sarraïns, no Els quedava més remei per Sobreviure de dedicar-se a fertilit incursions a les zones OCUPADES, desenvolupant Tasques de càstic, informació i manteniment i assistència, de fronteres.Els Almogàvers, com a cos militar, fa la Seva Aparicio, de manera Molt discreta, a les conquestes de Mallorca (1229) i València (1238), però, Els Seus orígens, són Força més antics. Els Àrabs anomenaven Al-mugavar (Els qui provoquin Avalots) ALS grups de pastors que, despres de ver envaïdes els Seves pastures Pels sarraïns, no Els quedava més remei per Sobreviure de dedicar-se a fertilit incursions a les zones OCUPADES, desenvolupant Tasques de càstic, informació i manteniment i assistència, de fronteres.No fou Necessari esperar gaire per desfer aquest descoratjament. A trenc d'alba atacaren els tropes angevines i la victòria sobre els tropes francesos va ser aclaparadora. "Feren tal Carnisseria que era meravella", explica Ramon Muntaner.La Seva estratègia no era pas cap novetat, però la Seva efectivitat era terrible. Amb una bona estructura de Comandament i una disciplina Fèrria, la Seva manca d'escrúpols, la Força bruta i la set de sang, trobaven la canalització perfecta per fertilit-els practicament invencibles, Tot Hi estar en gran inferioritat numèrica. Un altre dels Seus punts Forts era la Capacitat d'aprofitar en bene propi el Terreny de batalla, aixi, mentre els tropes enemigues, formades bàsicament per cavallers, necessitaven d'un gran i pesada logística, els tropes Almogàvers habitatge sobre el Terreny gràcies al pillatge i Els recursos naturals.
No conformes Amb la severa derrota que havíen infringit ALS Seus enemics, Els Almogàvers perseguiren Els per Tot al sud d'Itàlia, sumant Victòria, rera Victòria.Expliquin que Durant la campanya de Sicília 01:00 Almogàver va caure presoner dels Francs i va ser portat Davant del rei, aquest intrigat per la fama que ja tenint Els almogàvers, l'hi Proposa 01:00 tracte. L'Almogàver s 'enfrontaria en un Duel a mort, cadascú AMB els Seves armes, AMB el millor dels Seus cavallers. I si guanyava el deixaria lliure.L'Almogàver va acceptar sense dubtar-ho. I aixi és veié Amb la Seva Llançà i el pseudònim Samuel Marchbanks coltell Davant del Millor cavaller dels francs, AMB tota la Seva armadura, els Seves armes i muntat Damunt del SEU cavall.El català és plantar a una distància suficient Davant del cavaller franc i esperar que aquest és Llances al galop contra ell, aleshores, clavar la Llança contra el pit del cavall, que, mal ferit caigué abatut, cavaller i armadura rodolaren paper terra, però, Avanç que el franc Pogues reaccionar, l 'Almogàver ja l'hi havia saltat a sobre, arrancat el casc i és disposava a tallar-l'hi el coll AMB el coltell Quan el rei franc va rajar que s' Atures, el deixaria lliure , però l'hi demanava que no Matés al millor dels Seus homes.Mort Pere el gran, i también de manera prematura el pseudònim Samuel Marchbanks fill primogènit, Alfons II el Franc, Tot el territori de la corona, inclosa Sicília passa a mans de Jaume II, que Volia signar la pau Amb els Seus enemics. AQUESTA intencions no va ser acceptada paper parlament de Sicília que coronar rei de Sicília al germà de Jaume, Frederic II, que és disposar a seguir Amb la guerra en solitari, AMB L'ajuda del poble de Sicília i dels Almogàvers. AQUESTA guerra entre Els dos monarques catalans s 'allargar Fins a la pau de Caltabellotta, el 1302.Acabada la Seva aventura Siciliana, Els MERCENARIS catalans accepten la Proposta de anar a Bizanci AMB L'Objectiu d'Ajudar al 'emperador Andrònic II a neutralitzar l' amenaça turca.
A cambio dels Seus serveis, Els Almogàvers rebrien una elevada soldada, el títol de Megaduc de L'Imperi romà d'Orient i la ma de la neboda d'Andrònic paper Seu Cabdill, Roger de Flor.
El setembre del 1303, Els Almogàvers, entraven triomfalment a Constantinoble, i Andrònic no tardà a enviar-els a una Missió al cap d'Artaki, on els tropes turques que amenaçaven l 'Imperi descansaven. Vuit dies despres, al 'alba, la tropa catalana és llençava en una operació Llampec sobre Els turcs, en Poques hores Els homes de Roger de Flor, s' havíen FET AMB el domini del Campament enemic i no deixaren AMB vida cap home de més de deu anys.
A partir d'aquí, la Gran companyia catalana, inicia una espiral de batalles que és convertien gairebé irremeiablement en victòries i que dugué al 'Imperi bizantina a recuperar ràpidament la possessió dels Seus antics dominis.
Els Almogàvers, eren ja 1:00 llegenda. Però, Roger de Flor, és deixava portar per la Seva ambició, que el duia a voler crear el pseudònim Samuel Marchbanks propi Imperi.
A la cort Bizantina AQUESTA ambició i el poder que havia aconseguit l 'Exèrcit Almogàver feien Molta per.
L'arribada del company d 'armes de Roger de Flor, en Berenguer d'Entença AMB 1000 homes més, i el FET que el Cabdill Almogàver exigiu el títol de Cèsar de L'Imperi, despres de passar a Entença el de Megaduc, va provocar que els hi temors és disparessin a la cort de Miquel IX, fill de L'emperador Andrònic II.El famos crit de guerra dels almogàvers, s 'explica per la costum dels catalans de colpejar AMB el ferro de les espases al terra Fins a fertilit-ne saltar Espurnes, Això és feia Avanç de la batalla, per aixecar aixi la moral de combat.Passat l 'hivern i Avanç de continuar la campanya per Anatòlia, a Roger de Flor és desplaçar a Adrianòpolis per acomiadar-se del fill de L'Emperador, Miquel, sense adonar-se de la traïció que aquest estava Tramant. Durant el sopar de Comiat, un grup de GRECS i alans, assassinen el Cabdill Almogàver ia tota la Seva escorta. Al MATEIX temps Almogàvers i comerciant catalans eren atacats per sorpresa arreu de l 'Imperi. Fins i Tot 1 ambaixada catalana que pretenia negociar la pau fou anihilada.Des del SEU quarter d'hivern a Gal • lipólisi, el gruix de L'Exèrcit Almogàver va superar el setge inicial, i un cop assegurada la Posició, sortiren comandats per Berenguer d'Entença a satisfer el pseudònim Samuel Marchbanks afanys de venjança.
Començava la famosa "venjança catalana", passaràn a sang i foc viles i Ciutats sense respectar vinyes ni bens i escampant el terror arreu.
En el decurs d'AQUESTA campanya de venjança, fou pres i empresonat a Gènova en Berenguer d'Entença.
Reunits Altre cop a Gal • lipólisi, i ha, AMB Bernat de Rocafort com a nou Cabdill, Els Almogàvers decidiren plantar cara al Exèrcit bizantina més nombrós que sabia conegut mai.Despres d'enfonsar Els Seus Propis Vaixells al port, per evitar la Temptació de Fugir, i de resistir el setge al que eren sotmesos, de cop els tropes catalans és llençaren sobre l 'Exèrcit bizantina acampat ALS Afores de la ciutat. El xoc fou brutal, però Els Almogàvers acabar en Triomfant i derrotant les bizantins. La follia venjativa dels Almogàvers estengué el terror per tot l 'Imperi. Al lloc on havíen Estat assaltats Els ambaixadors catalans fou arrasat i cap home, dona, vell, nen, ni animal va ser deixat AMB vida. L'ira caigué también sobre Els alans, còmplices en l 'Assassinat de Roger de Flor, molts d' Ells, conscients del que els hi esperava, decidiren matar Ells mateixos els Seves propies dones i fills Avanç que caiguessin a mans dels catalans ..QUANT Berenguer d'Entença tornar a Gal • lipólisi, despres de ser alliberat, és TROBAR que, no era ben rebut per una gran majoria dels Almogàvers que feien Costat el pseudònim Samuel Marchbanks Cabdill des de feia 2 anys, Bernat de Rocafort. A Entença sol l 'hi donaven Suport Els Aragonesos i Els nobles, una minoria. Aixó provocar, desconfiances i enfrontaments entre Els dos grups, en un d'aquest incidents resultar mort en Berenguer d'Entença, Rocafort quedar com a les únics cap, però la ferida era oberta.Amb el temps, ia causa de la Seva superbia i tirania, en Rocafort, anar perdent también, La Confiança dels Seus homes. Aixó, junt AMB Algunes derrotis en front de tropes Greuges i la pèrdua de la Capacitat i el Senderi per part de Rocafort, que Fins i Tot s 'atorgar el Dret a anar-se'n al llit AMB els dones i els filles dels Seus subordinats. Va fermen que la paciència dels almogàvers AMB al Seu Cabdill s 'esgotés. Rocafort va ser pres i Lliurat al 'enemic que el deixar morir de gana i set a els masmorres d'Averse
Sense cap visible, la companyia és governar paper anomenat "Consell de Dotze". Un cop restablert l 'ordre intern, Els almogàvers continuaran estenent-se Fins al golf de Corint.
No tardaran a arribar Noves ofertes per contracta Els Seus serveis com a MERCENARIS. Durant sis mesos estigueren combatent per en Gualter V de Briene, un dels barons francs que dominaven el sud de Grècia.Però, la història és va repetir, Gualter decidir desfer-se dels Almogàvers i Els pagar Sols Dues soldades de les sis que els hi Devia.
Altre cop la companyia és veia lluitant per defensar Els Seu honor. S 's'apoderin de places fortes i de punts estratègics de la frontera i començaren els hostilitats.
La batalla de Cefís decantar la Balança a favor dels catalans, que despres d'exterminar a la pràctica a tota la noblesa franca de Grècia, és feren amos i senyors del Ducat d'Atenes. És repartiren, castells i Títols, és casaren AMB els vídues dels senyors francs eliminats i canviaren el sistema de govern i la llengua dels francs a la Cancelleria ia els notaries, per la pròpia. Arribava la dominació catalana a Grècia
Però AMB el temps, la manca d 'una estratègia dinàstica coherent i els conspiracions d'Algunes Famílies locals van minar Políticament al domini català.

Però, Els anys no passaven en va, Els Almogàvers ja no eren el que havíen Estat, no havíen tingut 01:00 renovació generacional i Els antics components de la gran companyia catalana comptaven ja la cinquantena d'anys.
L'Establiment dels catalans al Ducat d'Atenes havia aixecat recels entre Els Seus antics Rivals, Els Seus enemics no donaven els Seves disputes per acabades. Les escomeses de Genovesos, Servis, albanesos, francesos i florentins, aconseguiren anar retallant bocins de les possessions catalans. Atenes va resistir Durant quinze mesos el setge de florentins i Navarresos, però, el 1390 és perdent els Darreres possessions dels catalans a Orient.
Dels guerrers Almogàvers Tant Sols quedava 1 lloc d'honor dins la història.Les divises Almogàvers eren els de la corona: el penar Reial (a dalt al 'esquerra), el segell de Sicília (a dalt a la dreta), les armes de sant Jordi (a baix a l'' esquerra) i les armes de Sant Pere (a baix a la dreta).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS