dimarts, 17 d’abril del 2012

El bisbe d'Alcalá es manté en el que ha dit sobre els homosexuals


El bisbe d'Alcalá d'Henares (Madrid), Juan Antonio Reig Pla, ha mantingut aquest dilluns a Còrdova la posició sobre els homosexuals que ja va expressar en la seva homilia del passat Divendres Sant i que ha detallat aquest dilluns en una entrevista a 'Religió en Llibertat', assegurant que les crítiques que està sofrint per això li ajuden a "ser humil", encara que ha precisat que aquestes crítiques "no responen" al que ell ha dit.

En declaracions als periodistes prèvies a la seva intervenció en el Bisbat de Còrdova en la XVII Setmana de la Família, on ha pronunciat la ponència 'Llueixes i ombres de la família, als 30 anys de *Familiaris *Consortio', Reig Pla s'ha remès en tot moment la seva homilia i la citada entrevista, asseverant que "ja està tot dit", i que "aquest és un moment perquè, junts, reflexionem tots sobre els problemes que puguin aparèixer a qualsevol tipus de persona".

En aquest sentit, el bisbe d'Alcalá d'Henares ha subratllat que "l'Església està sempre atempta a respondre amb afecte i amb atenció", i "l'única cosa que hem fet ha estat posar alguns punts que crec que en aquests moments mereixen l'atenció de l'Església, que vol sempre estar atenta a qualsevol necessitat de les persones".

En conseqüència, respecte a la polèmica generada per les seves paraules sobre els homosexuals, Reig Pla ha aclarit que la del Divendres Sant va ser una homilia pròpia d'aquest dia, en la qual "es posa davant del Senyor tot allò que nosaltres considerem que és sofriment, perquè la creu del Senyor sigui una creu redemptora per a tots, i després, la qual cosa és la qüestió concreta del que els mitjans han volgut ressaltar, doncs ja ho he explicat en l'entrevista".

Quant a les esmentades crítiques de les organitzacions de *homoxesuales, que també han anunciat la presentació de denúncies contra ell davant la Fiscalia General de l'Estat, la Fiscalia Provincial de Madrid i el Defensor del Poble, el bisbe d'Alcalá d'Henares ha insistit que ja s'ha pronunciat sobre aquest tema "en l'entrevista", quan ha dit que "és un aprenentatge per a mi, perquè jo pugui ser humil", opinant que "totes les coses sempre són benvingudes si ens ajuden perquè nosaltres puguem créixer", si bé ha aclarit que, al seu judici, "són unes crítiques que no responen al que jo vaig dir en l'homilia".

En qualsevol cas, Reig Pla ha conclòs asseverant que "benvingut tot el que sigui, per poder beneir-los a ells i beneir al Senyor, que és la missió del bisbe", afegint, a preguntes dels periodistes, que, "evidentment", un homosexual "pot ser molt feliç", ja que "Déu creu en la felicitat de tots els seus fills i no exclou a cap", si bé "cal entendre després quin és la voluntat de Déu sobre cadascuna de les persones, i Déu el que vol és la felicitat i el bé dels seus fills, i l'Església és el que procura, exactament això".
 Així mateix, el bisbe d'Alcalá d'Henares ha defensat recentment que molts casos de persones que senten atracció cap a unes altres del mateix sexe "poden ser resolts positivament, amb una teràpia apropiada, especialment si la pràctica d'actes homosexuals no s'han arrelat".

En una entrevista a 'Religió en Llibertat', la primera que concedeix després de la polèmica homilia de Divendres Sant, Reig Pla ha respost positivament a la possibilitat de canvi en les persones gais.

"Segons la fe cristiana, la redempció, la salvació, no és simplement una dada de fet. Se'ns ofereix la salvació en el sentit que se'ns ha donat l'esperança, una esperança fiable, gràcies a la qual podem afrontar el nostre present", ha recalcat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS