dilluns, 2 d’abril del 2012

«Desconcertants» Pressupost d'Espanya


L'amnistia fiscal pot comportar al fet que els *defraudadores que no paguin les seves obligacions en el futur

Els "*desconcertantes" i "estranys" Pressupostos Generals presentats divendres passat pel Govern espanyol amenacen amb exacerbar les tensions socials a Espanya sense generar a canvi les condicions que permetrien al país rebaixar el cost del seu deute.
La *City no s'oblida del paper exercit per Brussel·les en haver forçat a Mariano Rajoy a fixar un objectiu de dèficit del 5,3% enfront del 5,8% sol·licitat en principi pel president espanyol, ja que "massa austeritat podria reduir el creixement i augmentar els riscos que Madrid incompleixi l'objectiu de tota manera".
En aquest sentit, «*FT» qüestiona la capacitat d'aconseguir els 15.000 milions d'estalvi plantejats davant la dificultat d'aplicar l'ajust en la despesa dels ministeris, l'oposició del sector públic a veure congelades les seves retribucions i les dificultats per al Govern central de controlar la despesa de les regions.
"La composició de les retallades és també *desconcertante", apunta el rotatiu, que, assumint que davant la magnitud de l'ajust totes les partides de despesa es veurien afectades, considera que els ajustos en el Ministeri de Treball poden minar les reformes en retallar els recursos dedicats a la formació i altres polítiques actives d'ocupació.
Des del punt de vista dels ingressos, el Govern confia a recaptar uns 2.500 milions a través d'una amnistia fiscal, i adverteix que no és clar si aquests diners acabarà en les arques de l'Estat.
"Mostrar tal classe de clemència als *evasores d'impostos pot animar a uns altres a no pagar les seves obligacions en el futur", adverteix '*FT', que considera "estranya" la decisió d'augmentar la càrrega fiscal sobre les empreses mitjançant la reducció de deduccions, la qual cosa, al seu judici, "pot dificultar la captació de les inversions que el país necessita per créixer", per la qual cosa "hagués estat millor idea augmentar els impostos al consum".
"Aquest pressupost amenaça amb exacerbar les tensions socials sense crear les condicions que permetrien a Espanya rebaixar el cost del seu deute", afirma el periòdic, que conclou que "a pesar que la UE pot ser acusada d'imposar una innecessària austeritat, els Pressupostos de Rajoy podrien haver-se dissenyat millor".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS