dilluns, 26 de març del 2012

Zapatero cobra 60.000 euros en la seva primera conferència


L'ex president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero s'a embutxacat 80.000 dòlars (60.000 euros) en el seu debut com a conferenciant a Veneçuela, tal com revelen fonts properes a l'organització de l'esdeveniment.
La seva estrena com *speaker a tingut lloc el dissabte amb motiu de la celebració de la 42 assemblea anual de *Consecomercio, una associació d'empresaris de Veneçuela que ha negociat contra rellotge la seva participació. I és que l'ex president brasiler Lula da Silva era el candidat unànime entre els organitzadors del fòrum per dur a terme la xerrada principal de la jornada del dissabte, però els seus problemes de salut van impedir la seva participació.
Segons fonts properes a la negociació, el segon candidat era Henrique *Cardoso, que va rebutjar l'oferta per problemes d'agenda. Zapatero era el tercer recanvi. “Lula estava confirmat al principi, però la seva salut l'hi va impedir. Estàvem molt interessats que participés un polític brasiler i per això sondegem a *Cardoso, però hi havia una coincidència d'actes. Finalment ens decidim per Zapatero”, apunten les mateixes fonts.
El contracte per tancar la participació de l'ex president ha estat negociat en l'últim mes a través d'una agència externa, tal com expliquen les mateixes fonts, que apunten que els honoraris inclouen les despeses de desplaçament, allotjament, dietes i seguretat.
El convidat estel a la trobada d'empresaris veneçolans, que se celebrarà a l'Hotel Intercontinental de *Maracaibo, realitzarà un viatge llampec: Zapatero arribarà avui a Veneçuela i posarà rumb a Espanya el diumenge. L'ex president serà l'orador de l'esmorzar del dissabte i compartirà impressions amb la plana major de *Consecomercio.
Zapatero ha entrat en el selecte club de ex polítics reconvertits en oradors, encara que ni ell ni cap altre polític espanyol posseeix el *caché de Blair o Clinton, que cobren entre 300.000 i 400.000 euros per conferència. La forqueta de preus entre polítics espanyols de primer ordre oscil·la entre els 25.000 i els 60.000 euros, depenent del contractant. Felipe González i José María Aznar tenen el *caché més alt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS