divendres, 2 de març del 2012

Xesco Gomar liderarà el “nou PSC” de Mataró




El PSC de Mataró celebrarà el seu quart Congrés aquest dissabte 3 de març a la Nau Cabot i Barba. Ho farà debatent dues ponències – una sobre el partit, l’altra sobre Mataró– i, convocat per una gestora que ha dut les regnes del partit des que l’anterior executiva va cessar arran de la derrota a les municipals.
Xesco Gomar serà, amb tota probabilitat, el nou primer secretari del PSC a Mataró. Gomar encapçala una candidatura única i de consens, tot i que fins la mateixa tarda de dissabte podria tenir rival. Fonts socialistes afirmen que es tracta d’un candidat “de consens”. Gomar, que havia estat primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) fins l’any 2006, preveu envoltar-se de joves valors del partit com David Bote o Javier Naya, actual primer secretari de les JSC. Malgrat l’esperit renovador, també s’inclouran a l’executiva membres amb més experiència i amb una trajectòria més llarga dins el partit.

Gomar, primer secretari de les JSC fins l’any 2006, preveu fer ara el salt a la direcció del Partit Socialista a Mataró. A falta de dos dies per a l’inici del IV Congrés PSC Mataró, ell era l’únic militant que ha expressat en el si del partit la seva voluntat d’encapçalar el nou projecte. De fet, es preveu que no es presenti cap més candidatura i se’l considera un candidat de consens.

Delegat de la Junta

Xesco Gomar és actualment el delegat del govern andalús a Catalunya i en les darreres eleccions municipals va ser el número dos de la llista socialista d’Òrrius, el poble més petit del Maresme amb poc més de 600 habitants. No va aconseguir ser regidor, ja que el PSC va aconseguir un únic representant en aquest municipi.

El que presumiblement serà el nou primer secretari dels socialistes mataronins preveu envoltar-se de gent jove i cares noves, segons fonts pròximes a la candidatura. Alguns noms amb els que es treballa per a la pròxima executiva són Javier Naya, actual primer secretari de les JSC, com a responsable de Política Municipal, o David Bote com a secretari d’Organització. Són gent del sector conegut com ‘els blackberry’.

Tot i l’esperit renovador, també es volen integrar cares més conegudes, amb més experiència, i amb una trajectòria més llarga dins el partit com Esteve Terrades, exregidor de l’anterior govern socialista i membre de l’equip de Joan Rangel a la delegació del govern espanyol del PSOE; Consol Prados, diputada al Parlament, o Joan Antoni Baron, exalcalde líder del grup municipal socialista.

Enigma Alícia
I en aquesta galàxia socialista, una teòrica “outsider” és Alícia Romero. Actualment instal·lada a Lleida, l’exregidora és jove però no combrega en excés amb els Blackberry, ha tornat per estar al PSC Maresme però aquest no deixa de ser un aparell “menor”. Romero pot no cremar-se en aquest incendi per, l’any 2015, ser alcaldable. Haurà de ser, però, si Gomar així ho vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS