dimarts, 6 de març del 2012

Pensions de luxe



                                             Pensions de luxe per als diputats al Congrés


Els electes de les Corts espanyols d'anteriors legislatures tenen dret a pensió màxima de jubilació si han estat un mínim d'onze anys al Congrés o al Senat, encara que a la resta de les seves vides no tornessin a cotitzar a la Seguretat Social, segons ha indicat el diari La Razón.
A partir d'aquesta legislatura, els parlamentaris ja no es podran acollir a aquest sistema -impulsat pel socialista Manuel Marín al 2006- perquè entra en vigor la reforma del sistema públic de pensions, que va avalar el també socialista José Bono, i amb ell la derogació d'una part del sistema de protecció social dels diputats i senadors.
Aquest any, les pensions dels exdiputats costaran 2,5 milions d'euros a les arques públiques. En total, segons aquesta informació, 75 electes s'han acollit a aquest sistema des del 2006 perquè han fet 65 anys i han estat un mínim de set a les Corts. Uns altres 52 parlamentaris cobren una retribució sense haver estat ni 7 anys al Congrés o al Senat.
El diari ha remarcat que el socialista José Acosta, conseller de Bankia, percep una pensió de 1.000 euros; però la més alta és la de l'exdiputat d'IU, Pablo Castellano, amb 2.877 euros. La socialista Cristina Almeida té una pensió de 2.589 euros; l'exdiputat de CiU, ara a UPyD, Josep Maria Trias de Bes, en té una de 2.117; la de Ricardo García Damborenea (PSOE) és de 2.060; la de Guillermo Galeote (PSOE) de 1.754; mentre Santiago Carrillo (PCE) percep 693 euros.
Per la seva banda, el popular Ángel Acebes cobra 2.813 euros per la denominada indemnització per cessament, durant un període de 21 mesos. Els exministres tenen dret a percebre el 80% del seu sou, uns 4.600 euros, per un espai de temps de 24 mesos, després de deixar el càrrec, a banda de les percepcions per haver estat diputats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS