dimecres, 21 de març del 2012

Licencias «express» o cómo abrir un negocio en 24 horas



La trista i frustrant situació es dóna amb freqüència a Espanya. El «futur» emprenedor compta amb l'espai per al local i el crèdit necessari. No obstant això, malgrat reunir les condicions fonamentals, no pot posar obrir el comerç. L'obstacle: la joiosa paperassa.

Les dades ho confirmen. Espanya és el segon país d'Europa on són necessaris el major nombre de tràmits per crear una empresa, segons l'OCDE. Per la seva banda, en l'informe «*Doing *Bussiness 2012» del Banc Mundial, Espanya ocupa el lloc 133 de 183 quant a la burocràcia per emprendre un negoci.

Per reactivar l'Economia i acabar amb el problema, el Govern prepara la Llei d'Impuls de l'Activitat Econòmica en la qual inclou les llicències «*express» per acabar amb l'enutjós i moltes vegades, infructuós, procés d'obertura d'un establiment comercial.

La normativa, que previsiblement entrarà en vigor al juny, segons fonts de la Secretaria d'Estat de Comerç, determinarà que el *emprendendor solament necessiti un informe tècnic al seu ajuntament realitzat per un arquitecte col·legiat i l'abonament de les taxes. D'aquesta manera s'eliminaran les llicències municipals d'inici i exercici de l'activitat comercial així com les autoritzacions per a obres menors de condicionament que no afectin a elements estructurals.

La mesura no tindrà caràcter universal i no podran accedir a la simplificació de tràmits administratius aquells locals de menys de 300 metres quadrats. Tampoc els establiments relacionats amb l'hostaleria i segons, es detalla en l'avantprojecte, aquells *quenafectan a salut, seguretat, medi ambient, patrimoni artístic i béns o prestacions de domini públic.

*Pra implementar la mesura, els ajuntaments podrien destinar els funcionaris que ara es dediquen a tramitar les llicències a inspeccionar que els locals compleixen les regles. La futura llei de comerços depèn de l'Estat central sense eclipsar competències autonòmiques ni municipals.

Gràcies a les llicències «*express», la liquidació de les taxes i altra paperassa es podran dur a terme en solament un dia i Comerç preveu que amb la liquidació de taxes es pugui realitzar l'obertura d'un negoci en sol 15 dies, quan la mitjana anterior se situava en tres mesos i un any i mitjà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS