dilluns, 19 de març del 2012

La plataforma que defensa que l'espanyol sigui vehicular a Catalunya



La plataforma que defensa que l'espanyol sigui vehicular a Catalunya, a més, es querella contra la Generalitat, a la qual demana 120.000 euros per alumne que no hagi pogut aprendre en espanyol.
La plataforma Convivència Cívica Catalana (*CCC), presidida per Francisco Caixa, recorre aquest dilluns davant el Tribunal Suprem (TS) l'acte dictat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que confirma el model català d'immersió lingüística a les escoles, relegant així l'espanyol a nivells de l'anglès. L'acte només es referia als fills dels demandants i es rentava les mans quant a les sentències del Suprem.
Així mateix, van anunciar que es querellaran contra la consellera d'Educació de Catalunya, Irene *Rigau, per prevaricació, ja que la Generalitat no acata les cinc sentències del Tribunal Suprem i una del Tribunal Constitucional en contra de la immersió lingüística, que obliguen a la Generalitat a posar l'espanyol com a llengua vehicular. D'aquesta forma, demanarà 120.000 euros per cada alumne que ha estat privat de l'educació bilingüe, el nombre d'afectats podria aconseguir els 800.
Segons va avançar l'advocat de la família afectada, Ángel Escolano, el seu principal argument en aquest recurs serà que l'acte del TSJC no executa la sentència del TS en la qual instava a la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per "adaptar el sistema d'ensenyament a la nova situació creada per la declaració de la sentència 31/2010 del Tribunal Constitucional (TC) que considera també a l'espanyol com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya juntament amb el català".
Per a Escolano, existeix una incongruència entre la fallada del TSJC i la sentència del TS i assegura que el tribunal català no pot rectificar el sentit d'una sentència del Suprem.
A més, afirma que la part de l'acte del TSJC en la qual obliga a la Generalitat a parar esment lingüística personalitzada senti jurisprudència, un fet que ja contempla l'actual llei d'Educació de la Generalitat. Així, aquest requisit només és aplicable des dels tres fins als sis anys d'edat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS