dissabte, 24 de març del 2012

La Llei *Sinde


Més de dos anys després que s'iniciés la tramitació de la polèmica norma *antidescargas coneguda com a Llei *Sinde, la Comissió de Propietat Intel·lectual inicia una nova etapa en la lluita contra la pirateria en internet amb noves i més àgils eines.

Amb l'aplaudiment dels autors i la protesta dels internautes, que han arribat a recórrer al Tribunal Suprem el reglament pel qual es regeix aquesta comissió, la nova legislació permetrà a aquest òrgan interrompre per un any les pàgines web que vulnerin drets de propietat intel·lectual en internet.

La Comissió incorpora a la seva labor de mediació i arbitratge, que desenvolupava fins ara, una segona secció que estableix un sistema mixt administratiu-judicial contra les pàgines que vulnerin la propietat intel·lectual amb ànim de lucre o que causin o puguin causar un dany al patrimoni.

Des d'avui, quan un titular de drets de propietat intel·lectual consideri que una pàgina d'internet utilitza les seves obres sense permís pot iniciar un procediment davant aquesta comissió que, en un termini mínim de vint dies i màxim de tres mesos, pot portar a la interrupció del servei.
La Comissió inicia llavors una sèrie de tràmits de notificació, admissió o no de la sol·licitud, tot això a través d'un sistema telemàtic, molt criticat pels internautes. El denunciant haurà d'acreditar que aquesta pàgina té un ànim de lucre o pot danyar el seu patrimoni, i haurà d'identificar al presumpte responsable de la web.

En cas que no pugui dur a terme aquesta identificació, el sistema preveu que un jutge s'encarregui d'això, una de les dues ocasions en les quals es contempla la intervenció de la Justícia en aquest procediment.

L'altra és quan, una vegada acreditada per part de la Comissió la vulneració de la legalitat, la pàgina en qüestió no accedeixi voluntàriament a retirar els continguts il·lícits, cas en el qual el jutge podrà autoritzar el cessament del servei.

Aquesta secció, presidida pel secretari d'Estat de Cultura, José María *Lassalle, està integrada a més per vocals dels ministeris d'Educació, Cultura i Esports; Indústria, Energia i Turisme; Economia i Competitivitat i Presidència. Les seves identitats no han estat donades a conèixer de moment.

L'engegada de la Secció Segona està generant molt moviment en internet, doncs algunes pàgines volen abandonar la pràctica il·legal per entrar en un règim de respecte a la propietat intel·lectual, segons ha explicat el president de la Coalició de Creadors, José Manuel *Tourné.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS