dissabte, 10 de març del 2012

La immersió lingüística



La immersió lingüística no ha estat avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

IMPULS CIUTADÀ expressa la seva posició davant el contingut de l'acte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya relatiu a l'execució de la sentència del Tribunal Suprem sobre el règim lingüístic del sistema educatiu català.

1.- En primer lloc, rebutja per inexacta la interpretació que ha fet el Govern de Catalunya de la resolució judicial. És completament fals que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi avalat la immersió lingüística obligatòria en català. El Tribunal no es pronuncia sobre això. És més, l'única defensa de les posicions de la Generalitat es conté en el vot particular de la sentència, és a dir de 24 magistrats solament una ha defensat que el català sigui l'única llengua vehicular d'ensenyament en el sistema educatiu català.

2.- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara expressament que la Generalitat no ha executat degudament la fallada de la sentència del Tribunal Suprem que, s'ha de recordar, obligava a l'Administració educativa catalana a adoptar les mesures necessàries per fer del castellà també llengua vehicular.

3.- Impuls Ciutadà lamenta que la resolució processal de l'assumpte es demori a una nova resolució del Tribunal Suprem, atès que són molts els alumnes catalans afectats per un sistema que impedeix fer del castellà i català les llengües vehiculessis de forma equilibrada i racional en una societat bilingüe. En tot cas, s'ha d'entendre de la lectura de l'acte que en aquells centres educatius en els quals cursin les alumnes afectats per la sentència s'ha de *reintroducir el castellà com a llengua vehicular juntament amb el català.

4.- Impuls Ciutadà rebutja la manipulació de l'opinió pública duta a terme per les autoritats catalanes i adverteix que, de cap manera, pot donar-se per finalitzat el conflicte a l'escola catalana mentre se segueixin conculcant els drets de milers de pares i alumnes que defensen l'educació bilingüe a Catalunya. En aquest sentit, s'ha de recordar que ja existeixen oberts nous processos judicials que denuncien la inconstitucionalitat del sistema educatiu català.

5.- En tot cas, és imprescindible que, per resoldre aquesta situació conflictiva que s'arrossega des de fa molts anys, el Govern de la Nació impulsi les mesures legislatives necessàries, en concret en la Llei Orgànica del Dret a l'Educació, per reconèixer el dret dels espanyols a ser educats en castellà en tot el territori nacional.
A Barcelona, a vuit de març de dos mil dotze.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS