dissabte, 17 de març del 2012

Insubmissió fiscal


La cosa es posa interessant. Primer van ser un matrimoni propietari d’un restaurant ubicat a la població de Siurana, tot seguit els ajuntaments d’Arenys de Munt, Berga i Manresa, i fa pocs dies, un ajuntament més gran, el de Girona també es va declarar a favor de la insubmissió fiscal. M’he rellegit atentament la moció que la CUP va presentar a l’ajuntament gironí i, tot i què hi ha alguna apartat com és el primer que grinyola jurídicament i que per tant justifica l’abstenció del grup de Convergència i Unió, és significatiu que només el Partit Popular s’hagi atrevit a votar-hi en contra.

La campanya Diem prou que va iniciar l’Andreu Bartolomé i la Maria Casademunt, els veïns de Siurana, comença a tenir parròquia. És obvi que el Govern de Catalunya i per molt que volgués no hi pot donar suport a aquest tipus d’iniciatives, primer perquè les regles de joc legals són unes altres i segon perquè espetegarien el vaixell contra les roques. Tanmateix si que ho pot aprofitar per a consum propi, es a dir, constatar que cada vegada hi ha més catalans i catalanes que n’estan fins al capdamunt d’un greuge sostingut per part d’Espanya. I això dóna molta força a un executiu que ja està treballant pel concert econòmic.

Certament l’Estat espanyol, des de sempre i governant dretes, esquerres, dictadures i repúbliques, ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n’ha penalitzat el desenvolupament econòmic i social, per no parlar de la llengua i de la cultura. Espanya ens espolia, un 8% del nostre PIB i de vegades fins i tot el 10%, i encara hem de fer com si no passes res?. Perquè de la solidaritat unidireccional se’n diu espoli. Com ens podem encara titllar de vampirs als catalans que som de lluny els principals donants de sang? La pràctica de la insubmissió fiscal però té molts perills: embargament de béns, de sou, etcètera, i el camí ara passa per un concert econòmic que eviti que aquesta nostra Catalunya se’n vagi a fer punyetes, però que hi hagi cada vegada més gent emprenyada i que ho manifesti públicament, sigui a través de mocions com aquesta em sembla molt positiu, molt. I en Rajoy i companyia haurien de dir-nos perquè el PP defensa el concert econòmic al País Basc i el nega a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS