dimarts, 27 de març del 2012

Els treballadors de TV3 recuperen l’’esperit’ de fa deu anys


'Que no la segrestin', la darrera campanyes contra la manipulació de CiU a la televisió catalana, reapareix de nou ara que la nova llei de la CCMA comença a aplicar-se 
La involució legislativa dels mitjans públics catalans impulsada per CiU amb el suport entusiasta del PP fa temps –des que es van començar a conèixer els primers detalls de la reforma que preparava el Govern– que està provocant greu malestar entre diferents col·lectius professionals, tant a TV3 com a Catalunya Ràdio. De fa mesos que molts ja preveuen haver de tornar a les trinxeres per denunciar la manipulació informativa, com passava obertament en els anteriors mandats convergents, especialment aquells que Jordi Pujol governava amb majoria absoluta.

L’aliança CiU-PP segellada al pacte del Majéstic de 1996 va refermar-se quan Pujol va necessitar els vots populars al 1999, després que Pasqual Maragall guanyés en vots –no en escons– les eleccions al Parlament d’aquell any. El mes de desembre del matix 1999 va haver-hi un ple monogràfic al Parlament de Catalunya sobre comunicació en el qual es va aprovar promoure una reforma a la llavors CCRTV, al CAC i en la legislació audiovisual. Només es va fer en el Consell de l’Àudiovisual de Catalunya ja que poc després, CiU va trencar aquest aparent consens perquè volia posar tota la maquinària de TV3 al servei del nou Conseller en cap, Artur Mas, de cara a les eleccions que es celebrarien al 2003 i en les quals l’ara president de la Generalitat encapçalaria el cartell convergent. Una de les decisions de llavors van ser convidar a qui era el director general de la CCRTV, Miquel Puig, a dimitir. El va substituir Vicenç Villatoro, l’exdirector de l’Avui.

D’aquella època arrenca una de les darreres iniciatives endegades pels treballadors de la CCRTV que van impulsar el web quenolasegrestin.com, avui inactiu. Amb aquest lema van desenvolupar una campanya de denúncia contra el control governamental dels mitjans públics catalans. Les enganxines –vegeu imatge– de fa deu anys ara han tornat a sortir dels calaixos i –davant el pacte CiU-PP– tornen a recordar els temps en què la manipulació governamental era a l’ordre del dia. Aquesta situació sembla que ara tornarà, posant punt i final a les reformes fetes la legislatura passada, fetes, recorden els treballadors, amb el suport de CiU a uns criteris dels quals ara es desdiu. La recuperació del “Que no la segrestin!” només és el primer pas però molts treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio ho tenen clar: caldrà tornar a les trinxeres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS