diumenge, 18 de març del 2012

"Els banquers tenen tota la culpa de la crisi"



L'enginyer industrial Leopoldo Abadia, autor del *bestseller "La crisi *ninja", una explicació divulgativa sobre la crisi mundial, està convençut que "els banquers tenen la culpa de tota la crisi" i recomana no signar gens amb els bancs si no s'entén amb exactitud tot el que expliquen.

"Mai et fiïs d'una persona que no aguanta la *repregunta", afirma Abadia en una entrevista amb Efe, en la qual també aconsella, en relació amb les entitats financeres, rebutjar "allò que la teva família no pugui assimilar amb les teves pròpies paraules".

Encara que insisteix que ell no és economista, aquest saragossà de 78 anys, s'atreveix ara amb l'obra "Com funciona l'economia per *Dummies", en la qual explica els grans conceptes econòmics amb llenguatge clar i els relaciona amb la vida quotidiana, per a una millor comprensió dels fets.

"Aquesta obra és conseqüència d'haver posat en net tota la meva 'saviesa' dels últims quatre anys de treball, després d'haver donat prop de sis-centes conferències i haver participat en multitud d'entrevistes", puntualitza Abadia sobre la seva cinquena obra dels últims tres anys, publicada per l'editorial Planeta.

Jubilat, pare de 12 fills, avi de 43 néts i encantat amb la seva actual activitat, reconeix que els seus plançons li han ensenyat a donar importància al realment important, "com que una casa ha de ser prou neteja com per ser higiènica, però prou bruta com per ser confortable", i a aprendre economia a marxes forçades.

Abadia subratlla que, com a concepte de vida, sempre va ser partidari de marcar unes normes àmplies en la seva llar, "a partir de les quals, cadascun feia el que volia". Aquest membre del *Opus *Dei, que ja de solter somiava amb tenir família nombrosa en contrast amb la seva condició de fill únic, fins i tot abans de pertànyer a l'Obra, confessa: "la meva crisi econòmica m'ha durat 48 anys, des de 1958 fins al 2007, en què vaig abonar l'últim rebut de la Universitat dels meus fills".

Abadia recorda: "els 1.830 rebuts que vaig pagar de col·legis em van suposar demanar molts crèdits, que després *refinanciaba amb altres crèdits, fins que ens '*desapalancamos' i els vam poder pagar". "Actualment, tots els Estats estan endeutats, perquè paguen un crèdit amb un altre crèdit, però tard o d'hora els hauran d'amortitzar, com hem fet totes les famílies", reflexiona Abadia, partidari de la dació en pagament i amb la hipoteca de la seva casa ja amortitzada, perquè ja és "molt major".

Sobre la crisi espanyola, Abadia opina: "estem en el camí correcte, encara que encara cal travessar un dur tros, perquè l'Estat, igual que fa una família quan se li ha anat la mà, haurà de baixar la despesa i pujar els ingressos, la qual cosa implicarà pujar els impostos".

Partidari d'una reforma financera perquè arribi diners a les empreses, "que són els qui generaran ocupació", i convençut que la volta enrere cap a la pesseta és "irreversible", no vol fer llenya de l'arbre caigut contra Jose Luis Rodríguez Zapatero, que segons ell "va fer el que va poder".

Sobre Mariano Rajoy, assegura: "sembla seriós, perquè ha sabut dominar al seu partit i està agafant el toro per les banyes", però prohibeix a tots els polítics dir que la culpa és dels anteriors, "perquè així arribaríem fins a Franco".

Amb els seus dotze fills ja independitzats, Leopoldo Abadia comença ara una nova etapa familiar i obre les portes de la seva llar barcelonina al seu primer nét estudiant universitari, "el primer resident del Col·legi Major que acabo d'inaugurar", bromeja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS