divendres, 23 de març del 2012

ASI ÉS COM ES GASTA ELS DINERS QUE ENS DEU L'ESTAT


- L'aeroport de Castelló, que no té avions, però té contractats a cap de l'aeròdrom que cobra 84.000 euros a l'any i una despesa de 500.000 euros per tres anys en falcons per espantar aus que podrien molestar a avions que no volen. L'aeroport s'ha gastat a més 30 milions en publicitat i patrocinis des de 2003.
- La línia d'AVE Toledo-Conca-Albacete es va inaugurar a principis de 2011, José María Barreda va dir que era la "primera línia d'alta velocitat regional d'Europa". Només la utilitzaven de mitjana 9 passatgers al dia dels 2.190 disponibles. "El manteniment de cada viatge costava 18.000 euros". Es va tancar l'1 de juliol. Aquí es va quedar també la llançadora de Sevilla a la *Expo un descomunal recinte abandonat i criant herba.
- En 2008, el *otrora president de Balears Francesc Antich va signar un acord amb Foment per construir una línia fèrria entre Manacor i Artà de 20 quilòmetres. Les obres estan a mitjà acabar. Es planteja fer una via verda a la zona. Però ja es van comprar els vagons. A quatre milions cada comboi.
- En O *Porriño, Pontevedra es va acabar en 2002 un complex per a l'observació de les aus en As *Gándaras. Va costar 420.000 euros (300.000 euros europeus). Mai es va inaugurar. L'Ajuntament no ho va voler perquè no podia mantenir-ho. Hi ha exemples similars, com l'ajuntament de Xàbia (Alacant), que va costar sis milions i segueix buit perquè no hi ha diners per a la mudança o la presó de Figueres que va manar construir la Generalitat per 110 milions i segueix tancada perquè no pot mantenir-la.
- A Jaén, l'1 de juny de 2011, es va publicar en el butlletí oficial de la província la "Creació i dotació del Centre d'Interpretació de les Cares de *Bélmez". Projecte finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. El cost de l'obra és de 768.000 euros. Un 5% ho paga el consistori, un 25% la Diputació i la resta la UE.
- El Pla I (8.000 milions) va servir per a coses tan dispars com aixecar una Porta de *Brandemburgo a Torrejón o canviar de color els carrils bici de València. El palmell la hi va portar Gallardón quan va gastar 4 milions a moure 50 metres l'estàtua de Colón. "El descobridor d'Amèrica va fer el viatge més curt i més car de la seva història".
- A Extremadura conviuen: Foment de Joves Emprenedors d'Extremadura té un pressupost de 558.000 euros en personal. A més, existeix un altre organisme anomenat Foment de la Iniciativa Jove, amb 1,2 milions en personal. A més, està la Societat de la Innovació, amb 113 treballadors i dos milions anuals més. També hi ha un Centre de Noves Iniciatives i un Consell de la Joventut. - També hi ha una Agència per a la Cooperació al Desenvolupament d'Extremadura amb ajudes per a Àfrica. La seva encarregada cobra 51.000 euros. Hi ha un Fons Local de Cooperació per al Desenvolupament i un Gabinet d'Iniciatives Transfrontereres; Foment Exterior d'Extremadura i Foment Extremeny del Mercat Exterior (300.000 i 1,1 milions d'euros en personal, respectivament).
L'Ajuntament de *Madroñeras, amb poc més de 2.000 habitants té 140 empleats públics. L'Ajuntament està en ruïnes i fa mesos que no cobra. A Calp (Alacant) un de cada 50 veïns empadronats treballa per a l'Ajuntament.
- En Comunitat Valenciana el diputats autonòmics van gastar 500 euros al mes de mitjana en telèfon mòbil. Per la crisi han baixat a 140.
- L'11 de juny de 2011 es publicava un concurs peculiar: 12 turismes de tres portes, quatre de cinc, un tot terreny, sis furgonetes, dos furgons mixts i altres tres de caixa tancada. Eren per a l'Ajuntament de Getafe el dia en el qual deixava el càrrec Pedro Castro. En total, 695.000 euros. Castro viatjava en un Audi A8 de 120.000 euros.
- Artur Mes amb una sanitat potes enlaire va donar un milió i mitjà d'euros extra, el doble que en 2010, perquè més de 50 pel·lícules nord-americanes es poguessin doblegar al català.
- En 2010 Catalunya va recaptar 900.000 euros d'empreses per no retolar en català.
- Poc abans de les eleccions -que va perdre- Marcelino Iglesias va deixar encarrilada la regulació del català com a llengua pròpia aragonesa. - Canàries té la seva pròpia Acadèmia de la Llengua amb 90.000 euros de subvenció
- A mitjan 2009, la Conselleria d'Agricultura de Balears comptava amb 440 persones. En totes les Illes hi ha només 430 agricultors professionals.
- Un informe judicial sobre Unió Mallorquina de juliol de 2011 va veure que en plantilla a Palma de Mallorca figurava un cantant de tangos, per amenitzar els actes de partit. El seu contracte era d'informàtic de l'ajuntament. Davant el jutge va reconèixer que "informàticament sóc incapaç de realitzar funció alguna".
- Un conseller de Sanitat del País Basc va comprar justa abans de deixar el seu càrrec 60 milions de *mascarillas i 50 milions de parells de guants per més de 4 milions d'euros. Va caldre subhastar-ho perquè només el lloguer pels 110 milions de peces sanitàries costava 9.000 euros mensuals. La venda va ser per 40.000 euros.
- En llibres de text oficials d'Aragó se cita com a producció primària la remolatxa *azucarera, abandonada fa dècades. Se cita la mina de ferro d'Ulls Negres, tancada en 1986; s'atribueix al jaciment del *Serrablo tres quartes parts de la producció de gas natural espanyol, quan van ser abandonats en 1990 i diu que el bestiar oví sol practicar la *trashumancia, avui residual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS