dissabte, 17 de maig del 2014

TORNA LA POLICIA POLÍTICA FRANQUISTA . Interior vol crear un banc de comissaris afins al Govern. Pretén que la meitat dels policies de màxima categoria deixin de ser elegits per antiguitat i si pel PP , per així poder crear una nova categoria dins de la Policia , la dels ' súpercomisarios ' , policies que la majoria dels caps de la policia Nacional no té estudis universitaris , policies funcionaris del grup A1 de l'Administració ( per al qual s'exigeix ​​tenir una llicenciatura o equivalent . l'Avantprojecte de Llei Orgànica de Personal que iniciarà el tràmit parlamentari en les properes setmanes .






































La Policia és un cos especial dins de l'Administració General de l'Estat . Milers de caps ocupen un nivell molt superior al que els correspondria pels seus estudis acadèmics . En concret , segons dades a les quals ha tingut accés Seguretat i tribunals, hi ha 71 comissaris principals , gairebé la meitat dels 150 que componen la màxima categoria professional de la corporació , que no tenen titulació universitària ( grau , llicenciatura o diplomatura ) . En l'esfera immediatament inferior , la de comissari , el percentatge és superior , ja que gairebé dos centenars de funcionaris no tenen estudis superiors , dels 350 que conformen el cos .
En l'escala d'inspectors i inspectors caps , a partir de la qual es consideren funcionaris del grup A1 de l'Administració ( per al qual s'exigeix ​​tenir una llicenciatura o equivalent -ara grau - en la resta de branques funcionarials ) , tot just 2.000 complirien el requisit de la titulació universitària , dels 5.500 membres que aproximadament componen aquesta categoria professional . La majoria, per tant , uns 3.500 , no disposaria de carrera .
Més de la meitat dels caps de la Policia ( d'inspector a comissari principal ) estaria ocupant , per tant , un lloc sense complir la condició exigida per llei als funcionaris de l'Administració General de l'Estat .
Per a més inri , el nombre de caps superiors i membres de la Junta de Govern- que agrupa els màxims responsables de subdireccions i comissaries generals , on tots els caps té un nivell 30 de l'Administració- que no tenen titulació és d'una desena , gairebé un terç dels 34 que ocupen aquests alts càrrecs . Entre ells, el subdirector general de Logística , Pedro Polo, considerat el número 3 de la Policia ; el subdirector general de la Inspecció de Personal i Serveis de la Secretaria d'Estat de Seguretat , José María Rodríguez Calderón ; o el cap superior de Madrid , Alfonso Fernández Deu .
La situació té preocupada a la Direcció General de la Policia , sobretot després de l' ensurt que va rebre fa un any , quan un recurs contra el nomenament del cap superior del País Basc , Fernando Amo García , per no tenir " la titulació necessària per al lloc " va ser rebutjat pel tribunal únicament sota l'argument que el recurrent no tenia " legitimitat " per impugnar el nomenament .Alts càrrecs recorreguts
La sentència del Jutjat Central del Contenciós número 9 de l'Audiència Nacional- de 19 de febrer de 2013 - recordava les "nombroses resolucions" del Tribunal Constitucional que indiquen que " cal que la resolució impugnada repercuteixi de manera clara i suficient en l'esfera jurídica de qui " recorre . No considerava vàlid el tribunal " el mer interès per la legalitat " que tenia el demandant , un funcionari que ocupava el càrrec d'inspector i que , per tant , no podia aspirar a ser cap superior del País Basc .
L'argument deslegitimava al demandant i no entrava a jutjar el motiu del recurs , de manera que deixava en l'aire la qüestió de fons que s'havia plantejat . Això va produir a la Secretaria d'Estat una sensació d'inseguretat jurídica , sobretot entre alguns alts càrrecs , respecte al problema de les titulacions , ja que no estava clar què podia ocórrer en el cas que en el futur fos un comissari , que sí podia aspirar a prefectures superiors i subdireccions , qui plantegés el recurs i no l'inspector que no tenia legitimació .
De fet , hi va haver un compromís intern dins de la Direcció General de no tornar a nomenar més membres de la Junta de Govern o de les prefectures superiors que no comptessin amb el requisit acadèmic necessari . No obstant això , poc va durar aquell compromís , ja que només sis mesos després de la sentència el departament dirigit per Ignacio Cosidó va nomenar - a l'octubre de 2013 - a dos alts càrrecs sense titulació universitària , els esmentats Pedro Polo i José María Rodríguez Calderón .
El mateix funcionari que havia recorregut davant l'Audiència Nacional la designació de Amo va apel · lar contra el nomenament de Polo i Rodríguez Calderón tant davant la Secretaria d'Estat com davant el Ministeri de l'Interior , que van respondre amb el mateix argument de la sentència del Jutjat del Contenciós número 9 , que el demandant no tenia legitimitat .
Arran del conflicte sorgit amb el nomenament de Amo , la Direcció General posa en marxa la maquinària interna perquè una universitat homologués els cursos interns que realitzen regularment els funcionaris i aquests últims poguessin obtenir una titulació universitària . L'acord es va formalitzar amb la Universitat Juan Carlos I de Madrid i els primers alumnes van començar l'octubre de l' any passat . Cent comissaris i 30 inspectors caps , entre els quals es troben alguns dels deu membres de la Junta de Govern i de les prefectures superiors esmentats que no compten amb estudis superiors , estan per tant a punt de concloure el curs , per al qual han hagut d'abonar una matrícula d'uns 3.000 euros , el proper mes de juny .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS