dimecres, 8 d’agost del 2012
Ganoderma PER LA FIBROMIÀLGIA BUSCANT BOLETS ... MEDICINALS! CAFE AMB Ganoderma lucidum
Una d'aquests bolets, potser la més important de les medicinals que puguem trobar en els nostres boscos, és la Ganoderma lucidum (conegut com "pipa" o paella al nostre país, "reishi" en gran part del planeta).
La pipa és un bolet que neix als troncs dels arbres, creix als alzinars i rouredes del nostre país, però a diferència d'altres bolets que creixen als troncs dels arbres, aquest no viu d'un any per l'altre. Quan és jove, la pipa presenta un barret de color blanc al marge i vermell com més s'acosta al peu. Quan es desenvolupa del tot, el seu color vermell brillant-com si portés un lacat xinès-i el seu peu lateral permeten identificar-la sense dubtes. Utilitzada des de fa segles a la Xina i al Japó va ser allà on, reproduint de forma artificial el seu hàbitat natural, van aconseguir conrear permetent així el seu estudi i comerç més enllà de la tardor. En la medicina tradicional-i recentment confirmades en nombrosos estudis científics-les propietats medicinals de la pipa han estat emprades per a tractar nombroses afeccions, com ara l'insomni (pel fet que conté substàncies inductores de la son), l'estrès i l'ansietat ( per les seves propietats relaxants), l'Alzheimer (en estudis realitzats, els pacients presentaren una millora significativa), etc. El seu contingut en àcid ganodérico (que baixa la pressió sanguínia, disminueix el colesterol i inhibeix l'agregació plaquetària) fa que sigui prescrit com a tractament per a nombroses afeccions coronàries.
D'altra banda, científics de la Universitat de Texas van trobar que el reishi pot ser utilitzat amb efectivitat en el tractament d'artritis reumatoide i d'altres malalties inflamatòries, propietat aquesta que s'atribueix al seu efecte antioxidant sobre els radicals lliures, sobretot el hidroxil. Però, la troballa científica més important pel que fa als principis actius de la pipa, va ser la realitzada pel Dr Fukumi Morishige l'Institut de Ciència i Medicina Linus Pauling a l'estiu de 1986.
A partir del cas d'una pacient seva (dona de 39 anys amb un càncer de pulmó en estat avançat que es va recuperar de forma gairebé miraculosa), el Dr Morishige va començar a estudiar les propietats antitumorals de la Ganoderma lucidum. En les seves investigacions va descobrir alguns polisacàrids (hetero-beta-D-* Glucans /) que tenen la virtut d'estimular o modular el sistema immunològic en activar els macròfags i les cèl · lules D'altra banda, la seva acció intervé en l'increment dels nivells de immunoglobina , donant lloc així a una millor resposta davant bacteris, virus i cèl · lules tumorals. Aquesta efectivitat, a més, pot ser incrementada en combinació amb altes dosis de vitamina C, que ajuda a l'absorció dels polisacàrids, incrementant la seva biodisponibilitat. Aquesta propietat immunoestimulant és el punt de partida de diverses investigacions que es realitzen arreu del món per la seva aplicació en síndromes que comporten una disfunció immunològica, com ara la Síndrome de Fatiga Crònica.
Durant la primera meitat del segle XX es va obtenir la penicil · lina d'un fong, el Penicillium notatum. D'altres fongs-com ara el Xii-take (Lentinus Edodes) o el Trametes versicolor-són objecte de nombrosos estudis amb resultats positius. Potser ara, arribats al segon mil · lenni, amb les noves malalties del segle XXI, és hora d'obrir la mirada i l'esperança cap al immens i encara molt desconegut Regne dels Fongs.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS