dissabte, 29 d’abril del 2017

LA MARCA PP ESPANYOLA. Defensa contracta a una firma vinculada al polèmic empresari indultat 'capo' de la seguretat privada Marsegur seguretat privada, per un contracte valorat en gairebé 19 milions d'euros anuals.







El Govern ha adjudicat l'acord marc de serveis de seguretat (vigilants amb i sense armes) per al Ministeri de Defensa i els seus organismes autònoms relatiu a l'any 2017 a l'empresa Marsegur Seguretat Privada SA. Una firma que té estret vincle amb el conegut com cap de la seguretat privada, el també president de la UD Las Palmas, Miguel Ángel Ramírez, propietari de Seguretat Integral Canària SA.

El contracte partia d'un pressupost base de licitació de 18.960.000 euros (impostos inclosos) per a un període d'execució d'un any. Ha estat atorgat de manera provisional (serà formalitzat abans del 9 de febrer) per un import de 15 milions, segons fonts coneixedores del procés de concessió.

Aquesta adjudicació provisional té data de 15 de desembre, segons acord de la Junta de Contractació, per la qual cosa es va signar amb l'estada ja de María Dolores de Cospedal al capdavant del Ministeri de Defensa. A aquest procediment obert, de tramitació ordinària, es van presentar set ofertes, sent finalment triada Marsegur per ser la "més avantatjosa econòmicament".

Des de la adjudicatària assenyalen que Miguel Ángel Ramírez "no guarda ni ha disposat de participació accionarial a Marsegur seguretat privada SA, ni ostenta ni ha ostentant càrrec representatiu en la mateixa". També subratllen que aquesta empresa "no és ni ha estat en cap moment una filial encoberta de la mercantil Seguretat Integral Canària SA".

No obstant això, sí que hi ha connexió entre Ramírez, indultat el 2013 pel Govern d'un delicte mediambiental que el condemnava a tres anys i un dia de presó, i la signatura Marsegur Seguretat Privada SA. Aquesta entitat i la companyia Seguretat Integral Canària SA, de la qual Ramírez és propietari, constitueixen, al costat de Power Sic SL i Sinergies de Vigilància i Seguretat SA, l'associació empresarial denominada "Associació de Companyies de seguretat privada", en sigles Acosepri. La Direcció general d'Ocupació, dependent del Ministeri d'Ocupació, va admetre el dipòsit dels seus estatuts mitjançant resolució de 11 de setembre de 2014, segons recull el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els estatuts i l'acta de constitució estan subscrits per Antonio Rodó, en representació de Marsegur; Andrés Guzmán, de Seguretat Integral Canària; Jacobo López, de Sinergies de Vigilància i Seguretat, i Lli Chaparro, de Power Sic, tots ells en qualitat de promotors. El president de Acosepri és Antonio Rodó, administrador únic de Marsegur.

A més, Power Sic SL té com a accionista a Ralons Serveis SL, signatura de la qual el capo indultat posseeix un 50% (de capital social), segons dades del Registre Mercantil recaptats per la plataforma en línia Insight View. L'altra meitat pertany a Seguretat Integral Canària SA, controlada també pel president de la UD Las Palmas.

Per a més inri, Gladys J. Acosta, una antiga apoderada de Marsegur (nomenada al juliol de 2015 i cessada un any després) és l'administradora única de MAR Assessors i Consultors SL, propietat també del famós empresari canari, inclòs en el cercle d'amistats de José Manuel Soria (PP), exministre d'Indústria.

En declaracions a aquest diari, Antonio Redondo ha assenyalat aquest dijous que "perquè estiguem en la mateixa comunitat i compartim associació no tot ha de ser el mateix". "Som una empresa autònoma, que no fa res il·legal, ni paga en B. De fet, nosaltres li hem guanyat el concurs a ells (per Seguretat Integral Canària)", apunta l'administrador de Marsegur.

"Freguen l'esclavitud"
Per la seva banda, la federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT considera que Marsegur (les tres primeres lletres són idèntiques a les inicials de Miquel Àngel Ramírez) és una "marca blanca" del negoci d'aquest rei de la seguretat. Per al sindicat, Marsegur opera amb unes condicions laborals que "pràcticament freguen l'esclavitud", estant "molt per sota del Conveni de Seguretat Privada d'àmbit sectorial".

Així mateix, aquesta federació va declarar a Vozpópuli que en les setmanes que resten fins a la formalització del contracte en el mes de febrer, té previst exigir "al carrer" ia través dels pertinents "elements jurídics" al seu abast, que el Ministeri de defensa, com a part actuant en el concurs, i Marsegur, com adjudicatària, apliquin el Conveni Col·lectiu de Seguretat Privada a la totalitat de vigilants afectats.

Ramírez també està sent investigat en la comissió d'un presumpte frau fiscal de 13,78 milions d'euros entre 2008 i 2013 per pagar sistemàticament les hores extres com dietes (no tributen) a empleats de Seguretat Integral Canària SA. En la causa de l'indult, el Tribunal Suprem va revocar la mesura de gràcia al juny de 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS