dimecres, 7 de setembre del 2016

El surrealista cas d'Alícia, la guàrdia civil destinada a la província de Salamanca que pot anar a la presó per optar pel seu propi armilla i que es troba a l'espera de l'obertura de la instrucció d'un delicte militar per insubordinació. El 'crim' és haver optat a un control per vestir el seu propi armilla antibales, adquirit per ella mateixa, en lloc de la peça oficial, que per estar confeccionada per a un home li venia gran.









































Dilluns passat, AUGC donava a conèixer el cas d'una guàrdia civil, i representant d'AUGC, destinada a la província de Salamanca que es troba de baixa psicològica ia l'espera d'obertura de la instrucció d'un delicte militar per insubordinació, com a conseqüència de l'aplicació del Codi Penal Militar a la Guàrdia Civil.

El seu 'delicte' no ha estat altre que el d'optar a un control policial per vestir la seva armilla antibales propi, adquirit per ella mateixa per uns 500 euros, i que porta usant sense problemes des de fa anys, davant l'oficial, una peça d'ús masculí que a causa de la seva excessiva grandària li impedia l'accés a la seva arma reglamentària i als grillons.

Malgrat aquesta circumstància, l'oficial al comandament la va exigir l'ús de l'armilla masculí. Tot i això, l'agent, davant el risc per a la seva seguretat, va optar per fer ús del seu particular, que era de la seva talla i li permetia accedir als elements de seguretat referits. El resultat de la seva decisió, d'altra banda totalment coherent amb l'exercici de la seva tasca, ha tingut com a resultat la proposta d'instrucció d'un delicte militar per insubordinació.

Això suposa que aquesta agent pot acabar en una presó militar, com a conseqüència de la desmesurada aplicació del Codi Penal Militar, un anacronisme sense sentit en temps de pau i en l'exercici de tasques policials.

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils lamenta la reacció de la Unió d'Oficials per "defensar l'indefensable amb arguments que tan sols pretenen desviar l'atenció i mancats de rigor". L'agent es va negar durant un control a l'agost a posar-se l'armilla masculí, al·legant motius de seguretat, que l'obligava seu superior malgrat que ella disposa d'un de propi reglamentari, adaptat a la seva fisonomia i pagat per ella mateixa, utilitzat des de fa vuit anys amb l'aprovació d'altres oficials. Ara s'enfronta a presó per un delicte d'insubordinació
Dilluns passat, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) donava a conèixer el cas d'una guàrdia civil destinada a la província de Salamanca que es troba de baixa psicològica ia l'espera d'obertura de la instrucció d'un delicte militar per insubordinació, per mer fet de negar-se a portar una armilla antibales masculí, obligada pel seu superior, en lloc de l'armilla femení del que ella disposa des de fa vuit anys.

Cal recordar, com ja informés en primícia SALAMANCA24HORAS, que durant un control policial a l'agost portava l'armilla adquirit per ella mateixa per uns 500 euros, que porta usant sense problemes des de fa vuit anys, i amb el permís d'altres oficials, però el seu superior en aquest moment la va obligar a portar una peça d'ús masculí que, per la seva excessiva grandària, li impedia l'accés a la seva arma reglamentària i als grillons, disminuint la seva seguretat.

L'agent, davant el risc per a la seva seguretat, va optar per fer ús del seu particular, que era de la seva talla i li permetia accedir als elements de seguretat referits. El resultat de la seva decisió, "d'altra banda totalment coherent amb l'exercici de la seva tasca", ha tingut com a resultat la proposta d'instrucció d'un delicte militar per insubordinació.

Afegeix l'AUGC que "a aquest via crucis pel qual ha de passar la agent sancionada i de baixa psicològica, se li suma el fet d'haver de defensar-se d'una nota publica realitzada per una altra associació professional de la Guàrdia Civil, que sense retreure la utilització del Codi Penal Militar a funcions policials s'obstina a defensar l'indefensable amb arguments que tan sols pretendre desviar l'atenció i mancats de rigor ".

Es dóna, a més, la circumstància, continua l'associació, "que aquesta companya és representant d'AUGC a la delegació de Salamanca, fet que de ben segur no resulta irrellevant en l'acarnissament amb què l'oficial ha reaccionat davant la decisió de la seva subordinada ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS