dimecres, 13 de gener del 2016

Repercussions internacionals sostenen i fonamenten els reclams del sobiranisme d'una Catalunya independent, especialistes i economistes del món ho anticipen.







Barcelona (INCAT) .- El Col·lectiu Wilson va emetre un nou informe en el qual destaca diverses opinions recollides en el món sobre la realitat i perspectives que li assisteixen a Catalunya. La selecció -realment optimista- va ser sintetitzada per la seva perfecta i immediata comprensió:

*** Kenneth Rogoff, execonomista directiu de l'FMI, afirma que Catalunya, aïllada, seria un dels països més rics del món.

*** El Premi Nobel d'Economia 2004, Finn Erling Kydland, assegura que no li "sorprendria" que si Catalunya fos independent despertaria més confiança en els mercats que Espanya.

*** El Premi Nobel d'Economia 1992, Gary Stanley Becker, sosté que la independència de Catalunya és viable econòmicament.

*** El mitjà digital d'informació financera Market Watch avalua que una Catalunya independent tindria un producte intern brut de 314 $ mil milions, el que faria que fos l'economia 34 més gran del món i el seu PIB per càpita seria de 35.000 dòlars, el que la faria més rica que Corea del Sud, Israel o Itàlia.

*** Segons The Wall Street Journal, el diari de referència de l'elit financera internacional, "els catalans són víctimes d'espoli fiscal i discriminació per part del portal Madrid. Cada any des de 1986 una mitjana del 9% del PIB català en termes nets s'ha anat de la regió per redistribuir o passar a Madrid. En cap altre lloc d'Europa o Amèrica del Nord hi ha transferències de tal magnitud ".

*** Segons Eurostat, Catalunya seria el 10è Estat més ric d'Europa, després de Luxemburg, els Països Baixos, Irlanda, Àustria, Suècia, Dinamarca, Alemanya, Bèlgica i Finlàndia.

*** Un informe del banc Credit Suisse diu que Catalunya milloraria amb la independència se situa en el 20è lloc internacional.

*** Financial Times confirma l'espoli català i qualifica Espanya com "una unió de transferències".

*** Quatre informes diferents del Bundestag alemany afirmen que si Catalunya s'independitza no hi haurà cap problema en què es quedi dins de la UE (el 60% de les multinacionals radicades a Catalunya són alemanyes) .-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS