dimarts, 26 de gener del 2016

Colau anuncia un nou partit d'esquerra no independentista a Catalunya. L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau (BComú), ha anunciat a les persones i ha considerat que la victòria de BComú no ha estat digerit encara per alguns. La CUP no s'adheriria a aquest projecte, "i si la pregunta és si estem cuinant alguna cosa amb altres partits, la resposta és no".






L'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau (BComú), ha anunciat la propera creació d'una assemblea constituent per copar un espai que considera que no té
representació política a Catalunya, i que girarà al voltant de la defensa dels drets socials, contra la corrupció i per l'exercici del dret a decidir.

Ho ha dit aquest dilluns en roda de premsa al costat del portaveu de EnComúPodem al Congrés, Xavier Domènech, i el secretari de la Mesa del Congrés Marcelo Expósito.

L'espai defugirà la política tradicional en què "les sigles i els noms" estan per davant dels mandats ciutadans, de manera que Colau no ha revelat el seu paper en el mateix i ha dit que tot el que estigui disposat a defensar aquestes tres línies serà benvingut.

Colau ha recordat els inicis de BComú com a plataforma ciutadana que va donar el pas a l'àmbit municipal, ha dit que es vol donar resposta a una crisi política que "no només es deriva dels casos de corrupció sinó que també es deriva d'unes institucions cada vegada més arrogants i llunyanes "a les persones, i ha considerat que la victòria de BComú no ha estat digerit encara per alguns.

Ha afirmat que el temps va ser un impediment per presentar una candidatura a l'eleccions catalanes però ha relatat que es va fer un sobreesforç per presentar, a l'octubre de 2015, una candidatura als comicis generals: "I dos mesos després va guanyar les eleccions generals a Catalunya ".

Ha dit que per a aquesta confluència es van forjar aliances "amb altres pobles" de l'Estat i es va defensar el dret a decidir i que ara es tornen a sentir interpel·lats per crear un nou espai que de protagonisme a la ciutadania i al dret a decidir en la política , catalana, espanyola i europea.

Colau ha insistit que responen a una interpel·lació ciutadana i que el debat sobre els noms que han liderar no està sobre la taula, i ha recordat que
considera una responsabilitat el mandat que va rebre en les eleccions municipals.

"No aspiro a altres càrrecs, estic al màxim de les meves aspiracions", ha tancat, ha matisat que estarà encantada de participar en l'onada de canvi que al seu parer
suposa el projecte que ella va iniciar i ha recordat que hi ha gent molt bona per fer-se càrrec del projecte.

Colau ha dit que l'Assemblea Constituent que pretén formar per abordar aquest espai començarà el debat "sense les presses d'un debat electoral, que genera que passin coses tan èpiques i històriques que no permeten reflexionar", ha dit amb certa ironia.

Ha reconegut que encara no s'han confeccionat els calendaris i que serà els òrgans de BComú "legítimament escollits" els que els construiran i, tot i afirmar que no volen precipitar-se, ha avançat que no serà en setmanes, ni en anys, sinó en els propers mesos.

Sobre les confluències que ja existeixen i que podrien servir de model a una eventual gran confluència de l'esquerra catalana, Colau ha recordat que l'important de
elles és que no s'han format per quotes sinó per objectius i que, malgrat que hi havia qui anunciava que les diferències internes de la confluència es traduirien en ruptura, l'Ajuntament de Barcelona es gestiona amb èxit i "sense soroll, mentre el PSOE està molt unit però es llancen punyalades ", ha contrastat.

Considera demostrat que la forma de treballar que han portat a terme funciona en campanya, abans d'ella i després al govern de Barcelona, ​​el que els porta a
impulsar ara "un espai que vagi més enllà de les lògiques partidistes i coalicions que representin sigles tradicionals", ha puntualitzat en resposta a una pregunta
sobre si s'havia posat en contacte amb altres formacions.

Sobre elles, ha dit que hauran de decidir en el seu si si volen obrir aquest debat i que no seran ells "els que els diguin el que han de debatre", i ha dit que no estan en la fase de posar-se en contacte amb elles sinó de procés intern .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS