dimarts, 24 de novembre del 2015

Candidatures proclamades per a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, convocades per Real Decret 977/2015, de 26 d'octubre. Diverses candidatures d'Escons en Blanc, Vox, Falange i la del partit de Rodríguez Menéndez cauen de les llistes electorals.







El pare de Moneder tanca la llista de Vox per Madrid.

El BNG perd a un candidat per no tenir la nacionalitat.

Bildu, obligat a eliminar un candidat condemnat.

El BOE recull avui la proclamació de candidatures oficials per a les eleccions generals del 20N. Després de la publicació el passat dimecres de les llistes presentades per cada partit, les juntes electorals han trobat irregularitats que, en no ser esmenades en les 48 hores de termini marcades per la llei, han acabat caient de la llista.

Així ha passat amb el partit presentat i liderat pel polèmic advocat Emilio Rodríguez Menéndez (Partit Social de la Justícia), que finalment no concorrerà per Madrid al Congrés. També han quedat fora 06:00 llistes d'Escons en Blanc, dues de Vox i dos més de Falange Espanyola i de les Jons.

Aquestes són les 31 llistes que es van presentar però que, al final, no han estat proclamades i no concorreran al 20D:

La candidatura del Partit Social de la Justícia al Congrés per Madrid.
Les candidatures d'Escons en Blanc al Congrés i al Senat per Barcelona i Madrid, així com al Congrés per Santa Creu de Tenerife i al Senat per la circumscripció de la Palma. En total, són sis les candidatures anul·lades.
Les candidatures de Vox al Senat per les circumscripcions canàries de la Gomera i La Palma.

Les candidatures de Falange Espanyola de les Jons al Congrés i al Senat per València.

El Partit Blau de la Dreta Progressista (PADP) al Congrés per Madrid.
Unió de Tots (UDT) al Congrés per Alacant.
Esperança Ciutadana (Esc) al Congrés per Alacant.
Partit Unionista Estat d'Espanya (Pot) al Congrés i al Senat per Astúries.
Partit Família i Vida (PFyV) al Congrés i al Senat per Barcelona.
Ciutadans Lliures Units (CILUS) al Congrés i al Senat per Barcelona, ​​Madrid i Valladolid.

Units per la Solidaritat Internacional (Units SI) al Congrés per Barcelona.
Construint l'esquerra-alternativa socialista (CLI-AS) al Congrés per Burgos.
Gestió la Bureba (GLB) al Senat per Burgos.
Ciutadans de Centre Democràtic (CDD) al Congrés per Guadalajara i Tarragona.

Els Verds-Ecopacifistes (centre moderat) al Congrés per València.
Les irregularitats que fan que les llistes no puguin ser proclamades passen per, entre altres: no assolir les signatures del 0,1% del cens de la circumscripció a la qual es presentin o que aquestes signatures no siguin vàlides; que no hagin presentat els documents necessaris, com l'acceptació signada de candidatures; que les sigles portin a confusió o facin servir algun element dels símbols espanyols, com la bandera; o que els candidats no compleixin les condicions per a participar, tal com regula la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).


Candidats que entren i que cauen.

Si comparem les llistes presentades i les que han estat proclamades avui i que, per tant, podran concórrer a les eleccions generals, també trobem canvis dins de cada partit. Un dels més destacats és l'aparició de Salvador Moneder, pare de Juan Carlos Monedero, com a tancament de la llista de Vox a Madrid (nombre 36), tal com va anunciar el mateix partit fa uns dies. La seva aparició fa que caigui de la llista Victor Guido González Coello de Portugal.

A la Corunya, la coalició liderada pel BNG (Nós-Candidatura Galega) perd al seu número 5 a la Corunya, Djiby Fall, un ciutadà senegalès que no pot participar per no tenir la nacionalitat. Els membres del partit van organitzar protestes contra aquesta decisió de la Junta Electoral.

Un altre dels canvis importants s'ha produït en la llista de Bildu al Senat per Arava, de la qual cau el seu número 2, Bergoi Madernaz del Pou, condemnat el maig d'aquest mateix any per integració en organització terrorista (Segi) a sis anys de presó i d'inhabilitació.

A Girona, el número 6 de Ciutadans desapareix de la llista. Joan Maria Castell Sucarrat havia estat regidor del PP a la ciutat des de 2003, i en les últimes eleccions municipals, les de 2015, va donar el salt a Ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS