dissabte, 22 de novembre del 2014

Alerta, Alerta, l'amenaça de l'ebola a Espanya no ha acabat, risc d'una nova crisi sanitària al gener .. Hi ha dades que pronostiquen un repunt de la grip comuna, el que farà més difícil la identificació de persones afectades pel virus. Temor a situacions de caos als aeroports.






El passat 10 d'octubre, en un clima de màxima tensió per l'ingrés de Teresa Romero i les acusacions contra la gestió de la ministra Ana Mato, la vicepresidenta del Govern va anunciar la creació d'un comitè d'experts sanitaris, liderat per ella mateixa, que s'encarregaria, a partir d'aquest moment, de gestionar la resposta davant l'Ebola.

Doncs bé, segons revelen a El Confidencial Digital fonts del Govern, aquest grup ha continuat actiu, fins i tot després de l'alta hospitalària de Romero la setmana passada. L'objectiu era, afegeixen, estudiar quan podia tornar a succeir una crisi sanitària relacionada amb l'Ebola, i, sobretot, com prevenir-la.

El risc de contagi s'incrementarà al gener
Els estudis realitzats pels experts sanitaris han recollit dades que pronostiquen un mes de gener problemàtic, perquè s'anuncia un repunt de la grip comuna, a nivell nacional i també europeu, que tindrà el seu punt àlgid a començaments d'any, i que provocarà el contagi de molta gent.

El comitè d'experts tem que, davant d'una simptomatologia molt semblant entre la grip i l'Ebola (febre alta, calfreds, dolor muscular ...), els professionals sanitaris puguin confondre una malaltia amb una altra.

També hi ha un altre risc afegit. La previsió que es produeixin al gener situacions d'autèntic caos als aeroports: "Ara, qualsevol persona amb símptomes és retinguda, però al gener, com és època de grip, hi ha perill que baixi el control, en presentar molta gent febre i malalties similars al Ebola ".

Advertiment als hospitals de capçalera
Davant d'aquesta situació, i donat aquest major risc de contagi en aeroports i en altres llocs massificats per ser època nadalenca, els hospitals de referència de les comunitats autònomes ja han estat posats sobre avís per part del grup d'experts.

En concret, expliquen les fonts consultades, des del comitè han transmès a tots els centres la indicació que tinguin habilitada una zona on ingressar a les persones amb risc de patir l'Ebola.

Entre aquest grup de pacients potencials, el Govern inclou nous casos de metges i de missioners que es troben en contacte amb malalts del virus a l'Àfrica.

Des de l'Executiu confirmen a ECD que ha estat aprovada una partida pressupostària de més de 7 milions d'euros per a obres a l'hospital Gómez Ulla de Madrid. Amb aquesta inversió, es van a reformar dues plantes, la 21 i 22, que es destinaran per a ús exclusiu de pacients infectats de l'ebola.

D'aquesta manera, Madrid disposarà de dos hospitals plenament equipats per atendre pacients amb el virus: el Carles III i el citat Gómez Ulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS