dissabte, 20 de setembre del 2014

Catalunya és la comunitat autònoma amb menor índex de casos de corrupció/milió d’habitants (5). A l’altra banda de la balança, Balears (31), Ceuta (24) i Galícia (19), són les tres comunitats que encapçalen el ranking.






En valors absoluts, però, Andalusia (137), Galícia (52), País Valencià (51) i Madrid (48) són les comunitats amb més nombre de casos de corrupció. En aquest cas, Catalunya ocupa la cinquena posició, amb 41 casos. 

És interessant saber que Espanya és el país de la Unió Europea on els ciutadans se senten més afectats per la corrupció (63%), fins i tot per davant de països com Romania (57%) o Eslovènia (38%) i molt lluny d’Alemanya (6%) o Dinamarca (3%). De fet, les dades mostren que Espanya és un dels països més citats per corrupció a les notícies de les cadenes de televisió internacionals. A més, Transparency International afirma que Espanya és el segon gran perdedor en nivell de transparència conjuntament amb Gàmbia, Mali, Guinea i Líbia. 

L’estudi presentat avui també demostra que PP (4,8), Coalición Canaria (4,7), PNV (4,6) i PSOE (4,5) són els partits polítics amb un índex major de corrupció per milió d’habitants. 

Cal afegir, que Catalunya té el 16% de la població d’Espanya, però concentra només el 7% dels casos de corrupció totals. Per això, Catalunya es troba entre les 3 comunitats amb major nivell de transparència, juntament amb Castella Lleó i Euskadi. 

Finalment, crida l’atenció el tractament dels casos de corrupció que fan els mitjans de comunicació espanyolistes. Per posar un exemple, Catalunya té 41 casos de corrupció envers els 51 del País Valencià (1984-2013). No obstant, Catalunya ha aparegut en portada 196 vegades per aquest motiu, respecte les només 82 vegades del País Valencià (2011-2013). 

Aquest és el primer estudi presentat pel Cercle Català de Negocis després de la renovació de la seva identitat visual i la seva plana web, i de la nova etapa de treball per procés català, amb Albert Pont, expert en successió d’Estats, com a President.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS