dijous, 31 de juliol del 2014

En RISC de pobresa malgrat teñir un lloc de treball . Unes 600.000 persones a Catalunya estan en risc de pobresa malgrat tenir un lloc de treball, segons ha explicat aquest dimecres la secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT de Catalunya, Laura Pelay.






Unes 530.000 persones a Catalunya estan en risc de pobresa malgrat tenir un lloc de treball, segons ha explicat aquest dimecres la secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT de Catalunya, Laura Pelay.
Pelay ha assenyalat en roda de premsa que són dades procedents de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que estableix que el 20,1% de la població catalana està en risc de pobresa, i que el 35,7% d'aquest grup té feina.

A més, ha destacat que una de cada quatre persones emprades tenen un salari baix --per sota de la mitjana d'1.200 euros al mes--, la qual cosa sumeixi 560.000 treballadors a Catalunya.

Així i tot, dins de les 530.000 persones amb treball i en risc de pobresa també s'inclouen salaris superiors a la mitjana ja que "algú que cobra 1.500, però té tres fills i la seva parella no treballa també està en risc".

Pelay ha remarcat que la situació ha empitjorat des de l'inici de la crisi, ja que s'ha incrementat en un 24% (300.000 persones) la població en risc de pobresa des de 2008.

"És resultat d'un pla deliberat perquè entrem en la pobresa. La devaluació interna ens ha portat al desequilibri social", ha lamentat, i ha criticat que també s'hagi disminuït en 244,8 euros de mitjana la prestació per desocupació en l'últim any.

La prestació per desocupació s'ha reduït un 14,3% respecte a 2013, i el 64% de les llars amb ingressos salarials no superen els 9.000 euros anuals, ha explicat.

DIÀLEG SOCIAL

Sobre la reunió d'aquest dimarts en la Moncloa entre el president del Govern, Mariano Rajoy, amb sindicats i patronal, ha celebrat que s'hagi recuperat el diàleg social, i ha confiat que les mesures que es van parlar es dotin de pressupost, i no siguin "solament paraules".

També ha celebrat que el president de la patronal Ceoe, Joan Rosell, "entri en raó" en recomanar una pujada de salaris, i ha destacat que la societat no pot seguir aguantant la devaluació salarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS