diumenge, 8 de desembre del 2013

Xavier Trias , alcalde de Barcelona : "No sóc independentista , però votaré independència" , perquè el pitjor que ens pot passar (a Catalunya ) és quedar-nos com estem " .






Ho té clar , encara que soni contradictori . L'alcalde de Barcelona i dirigent de CiU , Xavier Trias , ha assegurat aquest diumenge que , encara que no és independentista , votaria a favor de la independència en una eventual consulta sobiranista , sobre la pregunta no dubta que hi haurà un acord entre CDC i UDC , així com amb la resta de partits .
" No sóc independentista , però votaré independència perquè el pitjor que ens pot passar (a Catalunya ) és quedar-nos com estem" , ha afirmat Trias en una entrevista amb Efe .
L'alcalde , que també és secretari general adjunt de CiU , assegura que hi ha molts catalans en la seva mateixa situació i que alguns d'ells van participar en la cadena humana del 11 de setembre malgrat no ser " independentistes en el sentit clàssic" .
Entre les raons que ha esgrimit Trias destaca la situació " inversemblant " de la Generalitat des del punt de vista financer , així com la " falta de respecte cap a la llengua i la cultura - catalanes - que, en alguns casos- assegura - és insuportable " .
" ALGÚ HA DE MOURE PEÇA "
" Algú ha de moure peça i si ningú ho fa , ho haurem de fer nosaltres " , ha assenyalat Trias per justificar la seva aposta per la independència . En aquest sentit ha advertit que la "pilota " està ara en " la teulada de l'Estat" , que "encara no entén el que passa a Catalunya " ni s'adona , ha afegit , que té "un problema gros " .
Per Trias, que Catalunya continuï en l'actual context autonòmic és "un desastre " tant per a ella com per a Espanya , perquè " Catalunya és un gran motor - d'Espanya- i si al motor no el tractes com a tal , s'espatlla " , ha avisat . No obstant això , l'alcalde barceloní està poc convençut que arribi una proposta seductora per a Catalunya , ja que veu l'Estat " atrapat " a " idees antiquades " .
A pocs dies que expiri el termini del 31 de desembre per pactar la pregunta i la data d'una consulta sobiranista , Trias és "optimista " i està confiat que hi haurà consens entre CDC i UDC malgrat que en l'últim any dos socis han protagonitzat creus de declaracions de vegades dissonants en el debat sobiranista .
Trias ha admès que poden haver " declaracions puntuals" , però ha asseverat que a CiU , quan arriba el moment de prendre decisions importants " sempre hi ha acord " .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS