dijous, 28 de novembre del 2013

PER violar valisa diplomàtica AL PENYAL , El primer ministre , David Cameron , va qualificar de "extremadament greu" l'incident , i Diputats britànics exigeixen enviar vaixells de guerra a Gibraltar i expulsar Trillo , per posar fi al " continu assetjament " del Govern espanyol cap a la colònia britànica .






La suposada violació per la Guàrdia Civil de valisa diplomàtica del Regne Unit a la frontera amb Gibraltar provocar ahir una virulenta reacció del Parlament britànic i una escalada verbal sense precedents contra Espanya . El primer ministre , David Cameron , va qualificar de "extremadament greu" l'incident , i diversos diputats del seu partit van arribar a exigir que es reforci la presència de vaixells de guerra de la Royal Navy al Penyal per posar fi al " continu assetjament " del Govern espanyol cap a la colònia britànica .
Madrid va preferir guardar silenci , després que José Manuel García- Margallo hagués afirmat la vigília que les saques interceptades "no eren tècnicament valisa diplomàtica segons la Convenció de Viena , perquè no van sortir d'una ambaixada o un ministeri " . L'incident es va produir divendres passat , quan un oficial de la Guàrdia Civil va inspeccionar a la frontera de la Reixa dos maletins amb documentació procedents de l'oficina del governador britànic a Gibraltar , James Dutton .
L'ambient a la Cambra dels Comuns va ser ahir inusitadament hostil cap a Espanya . Cameron va acusar el Govern de Mariano Rajoy de " violar el principi d'immunitat diplomàtica" i va prometre solemnement "defensar els drets del poble de Gibraltar i la sobirania" del Penyal . A més , el primer ministre britànic va deixar en evidència a García- Margallo quan va assegurar que , ahir mateix , Madrid havia " ofert garanties que alguna cosa així mai tornarà a passar " . La pregunta és : si la Guàrdia Civil no va interceptar valisa diplomàtica alguna , com assegura el ministre , què és el que Espanya no tornarà a fer '.
Peter Bone , també del Partit Conservador , va ser encara més explícit en les seves advertències a Espanya . Recorrent al sarcasme , va reclamar que vaixells de l'Armada britànica realitzin una " escala de bona voluntat" a Gibraltar , i va afegir : " Preferably a couple of gunboats " ( " Preferiblement un parell de canoneres " ) . Un altre diputat conservador , Edward Leigh , va preguntar a Cameron què vaixells de guerra es troben actualment a prop del Penyal , i va dir que "la millor manera de preservar la pau és la força de la Royal Navy " .
El també conservador Andrew Rosindell exigir fins i tot la " expulsió immediata" de l'ambaixador espanyol a Londres , Federico Trillo , i el diputat del Partit Laborista ( a l'oposició) Gerald Kaufman va secundar , amb matisos , aquesta posició : "Si un incident semblant torna a passar " , en al · lusió a la suposada violació de correspondència diplomàtica , " l'ambaixador espanyol hauria de ser expulsat d'aquest país " .
Aquesta nova escalada verbal es produeix només una setmana després que el Foreign Office ( Ministeri d'Afers Exteriors del Regne Unit ) convoqués a Trillo per demanar-li explicacions per la incursió del vaixell oceanogràfic Ramon Margalef a " aigües territorials britàniques de Gibraltar" , que Espanya mai ha reconegut com a tals . Aquest mateix dia , el ministre principal del Penyal , Fabian Picardo , va llançar una fanfarronada que va irritar especialment a Madrid : va advertir a les patrulleres de la Guàrdia Civil que operen a la zona que la policia gibraltarenya o la Royal Navy podrien " obrir foc " contra elles perquè "poden confondre amb terroristes" .
Un portaveu oficial del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol va assegurar ahir al Confidencial que un alt càrrec del departament que dirigeix ​​García- Margallo havia " intercanviat explicacions " amb un interlocutor del Foreign Office i que tots dos van acordar "buscar una fórmula per a l'enviament de documentació diplomàtica " des de Gibraltar . El mateix portaveu , però, va evitar pronunciar-se sobre les dures crítiques abocades ahir contra Espanya al Parlament britànic .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS