dimecres, 23 d’octubre del 2013

" Està vostè a favor de la independència de Catalunya ? Sí o no " . Alfred Bosch , ha avançat que la " pregunta i la data del referèndum d'autodeterminació de Catalunya " arribaran al Congrés dels Diputats " en unes setmanes" . I DURAN CRITICA ERC .






El portaveu d'ERC al Congrés , Alfred Bosch , ha avançat que la " pregunta i la data del referèndum d'autodeterminació de Catalunya " arribaran al Congrés dels Diputats " en unes setmanes" .
Bosch ha aprofitat la seva intervenció a la tribuna del Congrés durant el debat a les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l' Estat de 2014 per fer aquest anunci , i ha esbossat la pregunta que es farà als catalans : " Està vostè a favor de la independència de Catalunya ? Sí o no " .
" Es convocarà a la gent per votar , que és com se solucionen els problemes grossos en democràcia " , ha dit .
El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 27 de setembre una resolució signada per CiU , ERC , ICV - EUiA i CUP que urgeix portar al Congrés la reclamació d'una consulta a Catalunya i fixar abans de final d'any la data i la pregunta del referèndum .
DURAN CRITICA ERC
El secretari general de CiU , Josep Antoni Duran i Lleida , ha criticat que Esquerra hagi fet aquest anunci . "És absurd que vagin pel seu compte . O es planteja entre tots o no va enlloc " .
Duran ha recordat que hi ha un mandat del Parlament català en què es diu que les forces polítiques a favor de dret a decidir , que a més d'ERC amb CiU , PSC i ICV , es posin d'acord per fixar la data i la pregunta .
També ha remarcat que no és la primera vegada que ocorre doncs fa unes setmanes ERC va plantejar davant el Ple del Congrés una iniciativa per regular el dret a decidir , signada amb Amaiur i BNG , que pels mateixos motius no va comptar amb el suport dels nacionalistes que van optar per abstenir-se.
Per això , Duran ha demanat a ERC que no " insisteixi en l'error " , que tingui " molt present" el valor del consens i que sigui " conseqüent" amb l'aprovat al Parlament , que exigeix ​​posar-se acord entre tots .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS