dijous, 13 de juny del 2013

La Seguretat Social retira la targeta sanitària a Jordi Pujol. Jordi Pujol, que va estar 23 anys al capdavant de la Generalitat de Catalunya, ha deixat de tenir la targeta sanitària pública. L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), que és l'òrgan encarregat de reconèixer el dret a la prestació, se l'ha retirat. El motiu?.




El cas de Pujol, és singular, ja que com a expresident de la Generalitat té dret a una pensió vitalícia a partir dels 65 anys equivalent al 60% de la retribució mensual que correspon a l'exercici del càrrec de president de la Generalitat.

 
El que percep actualment Artur Mas com a cap de l'Executiu català ascendeix a 144.030,42 euros bruts a l'any, incloent dos pagues extraordinàries. És a dir, que les retribucions públiques de Pujol com expresident de la Generalitat ascendeix a 86.418 euros a l'any. En altres paraules, 6.173 euros bruts al mes per catorze pagues.

 
La llei que regula la concessió de targetes sanitàries-aprovada l'abril de l'any passat i esmenada mesos després-estableix. L'ordre ministerial que regula els convenis especials estableix que les persones amb 65 o més anys-cas de Pujol-han d'aportar al sistema sanitari un mínim anual de 1.864,80 euros per tenir dret a assistència sanitària pública. que en el cas d'haver-se presentat la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) aplicat en territori espanyol, "es tindrà en compte la suma de l'import de les bases liquidables de l'impost", matisa el text legal.
La llei diu que un cop reconeguda la condició d'assegurat o de beneficiari del mateix per part de l'INSS, el dret a l'assistència sanitària es farà efectiu per "les administracions sanitàries competents", que facilitaran l'accés dels ciutadans a les prestacions d'assistència sanitària mitjançant l'expedició de la targeta sanitària individual. És a dir, que el reconeixement del dret depèn del Govern central, mentre que l'expedició forma part de les competències autonòmiques.

1 comentari:

  1. Ho sento pero no m'ho puc creure, ho trobo massa heavy.
    Si aixo es cert, com ho hem d'entendre aixo? Una represalia? Es donara publicitat a aquest fet?
    Angel Font.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS