dilluns, 17 de juny del 2013

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, no veu delicte en Blesa però si en el 'cas Palau'. Torres-Dulce recolza a la Fiscalia de Catalunya davant els atacs de CiU. El fiscal general de l'Estat ha expressat el seu suport "més complet" a la investigació sobre les comissions que hauria rebut CDC en el cas Palau. Mas diu que el fiscal acusa CDC "sense proves" i d'acord amb "suposicions".




En declaracions als periodistes i després de ser preguntat per la reacció de CDC a l'escrit d'acusació de la Fiscalia Anticorrupció de Catalunya, el fiscal ha destacat que, tot i que el treball del fiscal Emilio Sánchez Ulled pot no compartir, "de cap manera obeeix a posicions polítiques esbiaixades ni tractament desigual ".
"La Fiscalia de Catalunya, com la resta de fiscalies d'Espanya, es comporta sempre amb subjecció al mandat constitucional, som imparcials i estem subjectes al principi de legalitat", ha afegit Torres-Dulce que ha assistit a la inauguració de l'onzena reunió del grup de treball hispanofrancès de cooperació judicial en matèria antiterrorista.
El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, ha considerat que el fiscal acusa al seu partit de rebre fons suposadament il · lícits "sense proves" i d'acord amb "suposicions", tot i que ha remarcat que no té inconvenient a comparèixer al Parlament per donar explicacions.
"No tinc cap inconvenient a donar la cara. Els responsables de les finances de CDC sempre m'han dit que no van existir aquestes irregularitats i me'ls crec, així que no ens fa por anar al judici, que esperem que es faci com més aviat millor" , ha afirmat Mas en una compareixença davant els mitjans després de la reunió del Consell Nacional del partit.
Les paraules de Mas es produeixen un dia després que el fiscal Anticorrupció de Barcelona conclogués que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va finançar irregularment a cobrar presumptament fins a 6,6 milions d'euros en "comissions il · lícites" de Ferrovial. A canvi, l'empresa va guanyar diverses adjudicacions d'obra pública a través del Palau de la Música.
En l'escrit remès al Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona, ​​en el qual se sol · licita la fi de la instrucció i l'obertura de la fase intermèdia, el fiscal Emilio Sánchez Ulled conclou que Ferrovial pagava un 4% en comissions de les obres que li adjudicaven , que es repartia entre CDC (2,5%) i els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS