dilluns, 3 de juny del 2013

Després que aquests grans talents, que ens han situat en gran part a la situació econòmica en què ens trobem i ens han arruïnat, Bankia puja sous en ple ERO per evitar la marxa de talents en la seva banca privada, aquests mateixos talents que ens han deixat en la misèria.




Bankia ha pujat els sous d'alguns empleats d'àrees com banca privada o tresoreria, malgrat els topalls salarials imposats per Brussel · les la banca nacionalitzada ia estar immersa en un 'macroere' pel qual 4.500 persones hauran d'abandonar l'entitat. Aquestes pujades s'estan fent mitjançant la fórmula de passar el bonus-prohibit per Brussel · les i per la llei espanyola-a retribució fixa, i pretenen aturar la fuga de talent cap a la competència que han patit aquestes àrees en els últims mesos. Tanmateix, des de l'entitat sostenen que la pràctica és legal i necessària per mantenir la competitivitat de l'entitat.
Com endavant en articles anteriors, l'àrea de banca privada de Bankia ha patit una desbandada de professionals cap a entitats on han recalat alguns dels antics directius d'aquesta àrea, com Mirabaud, Andbanc, Bankinter o Banco Madrid, el que va acabar costant el càrrec al director de la mateixa, Gustavo Rivero, l'antic gestor del patrimoni de Rodrigo Rato. Aquestes sortides, al costat de les pèrdues sofertes per molts clients vips en preferents i subordinada, així com la incomoditat d'estar en una entitat que cada dia està en les portades per assumptes negatius, ha provocat un descens de patrimoni gestionat de 1.320 milions el 2012 i d'altres 580 milions en el que va de 2013, segons fonts coneixedores de la situació.
Aquesta fugida de talent ha fet imprescindible retenir el que queda a l'entitat per evitar que segueixin abandonant el banc els clients més rendibles. I això és el que explica les pujades de sou en banca privada, així com en altres àrees crítiques com tresoreria. Per contra, l'ERO es centra en la força comercial i en la xarxa d'oficines, que ha d'abandonar tot negoci aliè a la banca minorista i tancar fora de les àrees d'influència de les set caixes fundadores del banc. A més, José Ignacio Goirigolzarri va aconseguir deixar fora de les àrees que han de tancar o vendre la de gestió de patrimonis.
La fórmula que permet esquivar les limitacions legals és consolidar la quantia del bonus que no poden cobrar en el sou fix, el que suposa un increment. També cal tenir en compte que en aquests llocs el pes del variable és tradicionalment molt alt, pel que la seva supressió ha implicat una rebaixa substancial de la remuneració d'aquests professionals en l'últim any. Així, el que està fent Bankia és reequilibrar, de manera que si una persona cobrava el 50% de la seva retribució en fix i l'altre 50% en variable, ara la proporció serà 70/30 o 80/20.
Des de l'entitat expliquen que es tracta d'una operativa perfectament ajustada a la llei malgrat l'ERO en curs, que s'ha aplicat cas per cas (i molt limitats). "Un ERO no t'impedeix pujar sous per retenir empleats ni tampoc fitxar gent en àrees on es necessiti, sempre que estigui justificat per necessitats de l'activitat. Escometre una regulació d'ocupació no pot impedir que una empresa segueixi desenvolupant el seu negoci, al contrari, ha de facilitar la seva continuïtat ja que es fa per això ", explica una font de Bankia. No obstant això, les condicions pactades amb els sindicats impliquen una rebaixa salarial generalitzada per als empleats que romanguin en l'entitat, si bé menor que la proposada inicialment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS