diumenge, 26 de maig del 2013

Vidal-Quadras, insinua una nova "opció electoral" davant del nacionalisme. L'eurodiputat porta mesos tensant la corda amb Rajoy però pretén formar part de les llistes europees.




L'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras manté una tensa relació amb Mariano Rajoy, especialment des dels prolegòmens del Congrés popular de València de 2008 en què es va mostrar molt crític amb la seva continuïtat. No obstant això, el català va repetir a les llistes de 2009 a l'Eurocambra i allà és un dels pesos pesants del seu partit amb Jaime Mayor Oreja.
Esmena a la totalitatLes relacions en qualsevol cas no van arribar a normalitzar mai i Vidal Quadras porta mesos llançant andanades contra Rajoy: el va amenaçar amb un trencament de la dreta espanyola si no deregoba el matrimoni homosexual, ha carregat contra la pujada d'impostos, ha criticat que Arantza Quiroga substitueixi Antonio Basagoiti al capdavant del PP basc. Fins i tot mentre milions d'espanyols pateixen entre altres la reforma laboral, les dràstiques retallades i una reforma educativa que potencia l'educació privada i la religió a les aules, aquest eurodiputat assegura que el PP "s'ha traslladat del centre-dreta al centre-esquerra" . Però els principals punts de fricció s'han produït al voltant de Catalunya, i és que Vidal Quadras acusa Rajoy de tebiesa davant Artur Mas i el seu desafiament sobiranista.
Plataforma pròpia amb 'Reconversió'L'eurodiputat va fundar l'any passat la seva pròpia plataforma, Reconversió, que el passat mes d'abril es va convertir en associació, i des de llavors no han deixat de créixer els rumors sobre la seva disposició a presentar-se a les Europees de 2014 amb el seu propi projecte polític, disputant l'espai al PP. En un acte de Reconversió, Vidal-Quadras va dir ahir que la situació d'Espanya, el desencant dels ciutadans, la inoperància del Govern i els plans independentistes de la Generalitat d'Artur Mas fan necessari el naixement d '"una opció electoral", segons recull Vozpópuli. Es obligaria així al PP i el PSOE a modificar la Constitució i reformar l'Estat. Però no va donar més detalls i Vidal Quadras porta anys defensant aquestes tesis des de tribunes similars.
Eqilibrio insostenibleI és que l'eurodiputat simultània els seus atacs a Rajoy amb les seves mostres de predisposició a repetir a les llistes europees, encara que conscient de la dificultat reclama processos de democràcia interna per no sotmetre al "humiliant" procés de designació orgànica. La distància amb Gènova, almenys en el personal, sembla ja insalvable i seria difícilment explicable que qui manté aquestes postures repetís sense més a les llistes.
A Aznar també li demana "contrició pública"En qualsevol cas i sobre la relació d'aquests moviments amb les declaracions d'Aznar de dilluns passat, convé recordar que Vidal-Qadras té els seus propis comptes pendents amb l'expresident, qui va pactar amb Jordi Pujol per arribar a la Moncloa i no va dubtar per a això en defenestrar l'eurodiputat, que llavors liderava el PPC. Ho va recordar el mateix Vidal Quadras a Servimedia quan li van preguntar per l'entrevista a Aznar a Antena 3: "Seria bo que, en algun moment, fes un acte de contrició pública pel canvi d'estratègia política a Catalunya que va impulsar el 1996, contradient completament el que havia defensat abans ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS