dijous, 4 d’abril del 2013

Reus no entrarà a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), després que el portaveu municipal del PSC, Andreu Martín, hagi confirmat a Reusdigital que votaran contra la moció presentada conjuntament per Ara Reus i la CUP, que així ho demana.



Martín ha dit "respectar" els posicionaments de les 61 entitats reusenques que han signat el document perquè la capital del Baix Camp s'adhereixi a l'AMI, però ha subratllat que aquesta entat supramuncpal "posa els objectius per davant dels mitjans". A més, el socialista considera que aquesta proposta l'haurien d'haver presentat i negociat des del govern ja que les responsabilitats de representació recaurien sobre l'alcalde.

El nou intent perquè Reus es converteixi en membre de l'AMI també fracassarà, després que el grup municipal del PSC hagi explicat a aquest mitjà el vot negatiu dels seus vuit regidors, que s'afegiran als sis del PP. En l'altre costat, hi quedaran els deu de Convergència i Unió, sempre i quan tota la federació voti a favor, i els tres d'Ara Reus i la CUP. Cal recordar que per entrar a l'AMI es necessita una majoria absoluta, segons indiquen els seus estatuts. En aquest cas, tampoc valdrien les abstencions.

Martín ha afirmat que el text presentat és pràcticament el mateix que fa uns mesos i que, per tant, el més lògic "és mantenir el mateix posicionament". El socialista ha subratllat que el seu partit aposta per al dret a decidir, "per una consulta dins la legalitat", però no per declaracions unilaterals "a l'estil de Kosovo". En aquest sentit, Martín creu que l'AMI "posa l'objectiu per davant dels mitjans", sense donar opcions als catalans perquè decideixin el seu futur.

Martín també justifica el vot contrari del proper divendres perquè "si aquest text no el presenten cap dels dos partits que hi ha al govern, alguna cosa falla". "Que siguem nosaltres, els que hem de prendre la iniciativa, quan és l'alcalde qui faria les tasques de representació, no té sentit", ha afegit el portaveu socialista.

Segons el regidor, hauria d'haver estat el govern qui hagués recollit la proposta de les 61 entitats per tal de negociar amb la resta de grups, a l'estil del fet amb la proposta de resolució i la moció en l'àmbit de l'habitatge. "És una moció sense cap treball previ", ha conclòs.

Cervera no descarta que la moció es pugui aprovar

Jordi Cervera no ha descartat que la moció perquè Reus s'adhereixi a l'AMI es pugui aprovar, malgrat el vot en contra de PSC, que sumaria catorze regidors amb el PP. El regidor ha recordat que entre aquestes catorze cadires hi ha una baixa maternal -la d'Alícia Alegret- i que en cas d'empat "val el vot de qualitat de l'alcalde". "Reclamo valentia política per aprovar un text signat per 61 entitats", ha afegit el regidor, qui ha indicat "que serà en la Junta de Portaveus quan es veurà si necessitem majoria simple o absoluta".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS