dilluns, 4 de març del 2013

Torres-Dolç inicia els tràmits de substitució del fiscal superior de Catalunya. El fiscal general de l'Estat ha obert un expedient de remoció al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez-Sol, per haver dit en una entrevista que considerava legítim que es consultés als catalans sobre el seu futur polític.




El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha obert un expedient de remoció al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez-Sol, per haver dit en una entrevista que considerava legítim que es consultés als catalans sobre el seu futur polític.

Torres-Dulce ha signat un decret per iniciar els tràmits de substitució del fiscal en cap de Catalunya i reunirà el Consell Fiscal perquè es pronunciï sobre l'expedient.

En un comunicat, la fiscalia general de l'Estat ha explicat que actua a l'empara de l'article 41.5 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal. Aquest article diu que els fiscals caps dels tribunals superiors de justícia i els tinents fiscals "podran ser remoguts pel Govern a proposta del fiscal general de l'Estat, que ha d'escoltar prèviament el Consell Fiscal il'interessat i, si escau, el fiscal superior de la comunitat autònoma ".

Amb la finalitat de donar compliment al que preveu l'Estatut del Ministeri Fiscal, segons la Fiscalia, "en els pròxims dies es citarà al fiscal esmentat i es convocarà un Consell Fiscal perquè prengui coneixement i emeti el seu dictamen sobre aquest expedient".

El decret pel qual s'han iniciat els tràmits per a la remoció s'ha iniciat "després de les recents declaracions públiques efectuades pel fiscal superior de Catalunya", segons el comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS