dilluns, 11 de març del 2013

Subvencions avortades a última hora pel dèficit de les comunitats. El Govern anul ajudes pactades si s'incompleix l'objectiu de dèficit. Ja ha cancel · lat projectes a les universitats d'Alacant i Còrdova.




El passat 22 de febrer, el Consell de Ministres va aprovar un acord per, segons va informar llavors, dotar de major transparència a les subvencions a les comunitats autònomes. El que en realitat implica aquestes instruccions, publicades avui al BOE, és que les subvencions a entitats públiques es avortaran o esquilmarán si les comunitats autònomes a les quals pertanyen no compleixen els principis d'estabilitat pressupostària.

L'acord estableix que, tot i que la partida per a una subvenció s'hagi reservat en els pressupostos generals de l'Estat i es decideixi el seu repartiment a les conferències sectorials, el Govern pot fer marxa enrere sense un informe favorable d'Hisenda sobre la comunitat autònoma que acull l'entitat o organisme subvencionat.

Cinc van ser les comunitats que no van aconseguir l'objectiu de dèficit del 1,5% el 2012: Catalunya (1,96%); Andalusia (2,02%), Múrcia (3,02%); Comunitat Valenciana (3,45% ), i Balears (1,83%). L'acord està en vigor des de "la seva comunicació als departaments ministerials".

Així, la supressió de subvencions pactades en aquestes comunitats ja ha començat a donar els seus fruits: el Govern ha bloquejat un projecte arqueològic de la Universitat d'Alacant i ha retirat un ajut a la Universitat de Còrdova per a la digitalització dels seus fons bibliogràfics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS