dijous, 21 de març del 2013

El cap del CNI acusa la Generalitat d'intentar identificar els seus agents a l'estranger .



El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Féliz Sanz Roldán, va revelar el passat dimarts a la Comissió de Fons Reservats del Congrés, reunida a porta tancada, que DiploCat, la nova xarxa de la Generalitat a l'estranger, ha intentat verificar la cobertura del servei secret espanyol a diversos països, segons informa aquest dimecres el diari 'El País'.
“Sanz no va arribar a suggerir que el propòsit d'aquesta iniciativa fos difondre la identitat dels agents, fet que constituiria un delicte de revelació de secrets, però si coneixer el desplegament del CNI a l'estranger”, afirma el citat diari.

Per part seva, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, va respondre a Sanz assegurant que DiploCat no té presència permanent a l'estranger, i Sanz va replicar que aquestes gestions que ell havia apuntat es van realitzar amb motiu de desplaçaments puntuals.

Segons fonts coneixedores del debat, i recollides per 'El País', Sanz i Duran també van parlar sobre la presència del CNI a Catalunya. El dirigent d'UDC va dir que el nombre d'agents havia augmentat després de la proposta sobiranista d'Artur Mas, cosa que Sanz va negar. Concretament va remarcar que la majoria d'agents del CNI es dediquen a prevenir el terrorisme yihadista i que la xifra actual (uns 70) és fins i tot inferior a altres moments.

Referent a altres temes, els diputats van preguntar a Sanz per l'escàndol d'espionatge a polítics a Catalunya protagonitzats per l'agència de detectius Método 3. Sanz va assegurar que el seu servei mai va contractar Método 3 però va apuntar que coneixia l'existència de 169 expedients de l'agència. Després va indicar que es tracta “d'informació oberta” accessible a internet. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS