dilluns, 25 de març del 2013

Registradors de intimidad.Con la reforma, els registradors poden controlar tot tipus d'informació íntima



El president del Govern és registrador de la propietat i titular del Registre de Santa Pola. El ministre de Justícia és sogre d'una registradora de la propietat i cunyat d'un registrador de la propietat, el director general dels Registres i del Notariat és registrador mercantil, el subdirector general de Notariat i registres és registrador de la propietat. Aquests són els responsables polítics i administratius que han pres la iniciativa d'encarregar la redacció d'un avantprojecte de llei que té per objecte la "reforma integral dels Registres". Una conspiració florentina en tota regla.
D'aquest document ja s'ha fet ressò la premsa, ja que el nou procés legislatiu comença en els mitjans de comunicació, abans que en el assossegat estudi i debat intern entre les diverses unitats tècniques especialitzades dels ministeris, que pel que se sap, s'han tingut coneixement d'aquest "per la premsa", abans que en una comunicació lleial entre departaments. D'ell han parlat amb anterioritat. Ara, un cop s'ha filtrat el primer esborrany i després de les primeres reaccions es concerten reunions i es comencen els debats, que han fructificat en un segon esborrat, més cínic que el primer.
Aquest esborrany de llei es presenta com un intent de modernització del tractament de la informació que afecta els ciutadans. Un salt tecnològic, es dirà, ¡d'una magnitud ... sideral! Aquest és el qualificatiu amb el qual els promotors del projecte emfatitzen la seva bondat. A més, s'encarregaran de dir que la modernitat del projecte serà atacada pels funcionaris aferrats als seus procediments ancestrals, la conducta no fa més que aturar la locomotora de les noves tecnologies per conservar els seus privilegis.
També subratllaran la gosadia del ministre, que tornarà a dir que no esperava aplaudiments dels que veuen reduïts els seus privilegis per la seva acció. Quina fortuna! La miopia del ciutadà està suplerta per la clarividència del seu líder, a qui ha de respectar i no contradir, ja que ho fa pel bé dels seus incapaços governats.
La realitat del projecte és una altra. No implica evolució, sinó tot el contrari: involució. Permet la descarada patrimonialització de l'Administració pels registradors de la propietat. I això no és modernitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS