dimarts, 5 de març del 2013

"Perquè a un membre de les forces armades que considera que el patriotisme està per damunt de la democràcia, se li obre només un expedient informatiu?".




El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha obert un expedient de remoció al fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez-Sol, per haver dit en una entrevista que considerava legítim que es consultés als catalans sobre el seu futur polític.

Torres-Dulce ha signat un decret per iniciar els tràmits de substitució del fiscal en cap de Catalunya i reunirà el Consell Fiscal perquè es pronunciï sobre l'expedient.

En un comunicat, la fiscalia general de l'Estat ha explicat que actua a l'empara de l'article 41.5 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal. Aquest article diu que els fiscals caps dels tribunals superiors de justícia i els tinents fiscals "podran ser remoguts pel Govern a proposta del fiscal general de l'Estat, que ha d'escoltar prèviament el Consell Fiscal il'interessat i, si escau, el fiscal superior de la comunitat autònoma ".

Me  qüestionat com és que Juan Antonio Chicharro, "que té com a obligació vetllar per la Constitució", se li obre "només" un expedient informatiu per fer un discurs antidemocràtic.

A un article per què el 6 de febrer el comandant general d'infanteria a la reserva Juan Antonio Chicharro va fer "un discurs antidemocràtic" en un acte i "fins al 28 de febrer el ministeri de Defensa no ha fet res?".


Al mateix article me continuat qüestionant com és que hagut de ser primer la Real y Militar Orden de San Hermenegildo, "a la qual pertany Chicharro, qui li ha obert un expedient informatiu" i s'ha prengutat per què el ministeri "s'ha esperat i s'hi ha afegit després d'aquesta congregació militar?".

"Per què a un membre ─ha continuat─ de les forces armades, que té com a obligació vetllar per la Constitució i que considera que el patriotisme hi està per damunt, se li obre només un expedient informatiu?". Finalment , "Per què tots dos estaments, l'orde i el ministeri, no han reaccionat fins que el diari El País se n'ha assabentat i ho ha fet públic?".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS