divendres, 11 de gener del 2013

Luis María ANSON de la Reial Acadèmia Espanyola opina ... RAJOY HA impugnar LA DECLARACIÓ DE SOBIRANIA DE CATALUNYA.




D'acord amb l'article 161 de la Constitució, Mariano Rajoy ha impugnar davant el Tribunal Constitucional la "Declaració de sobirania" de Catalunya redactada per Arturo Mas i els seus còmplices d'ERC. El president del Govern va jurar davant el Rei, en prendre possessió del seu càrrec, complir i fer complir la Constitució. En cap manera pot eludir la seva responsabilitat. Si el Parlament català aprova el disbarat proposat per Arturo Mas, que és el probable, el president del Govern l'obligació d'actuar de manera fulminant i impugnar aquest despropòsit.

Els sectors socials i polítics més responsables de Catalunya i de la resta d'Espanya estan a favor que s'obri una negociació de fons entre el Govern i la Generalitat per buscar una solució a la situació plantejada, des del absolut respecte a la Constitució. Si aquesta negociació resultés estèril i Arturo Mas persistís en la seva desafiament, llavors cal que el pes de la llei caigui sobre ell, tal com exigeix ​​l'Estat de Dret. L'article 155 de la Constitució permet a Mariano Rajoy inhabilitar Arturo Mas i, si cal, suspendre l'Autonomia de Catalunya.

L'obligada intervenció de l'Estat per fer complir la Constitució es faria innecessària si Artur Mas acceptés sotmetre a les exigències que la Carta Magna estableix el títol X per a la seva reforma. Les espases, en fi, estan en alt. Mariano Rajoy no pot romandre impassible amagat en el seu cau de Moncloa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS