dissabte, 1 de desembre del 2012

UN RESUM DELS PRINCIPALS DRETS AFECTATS I LES . Retallades , Reducció. Si la crisi és general, no és comprensible que es rebaixi el sou només als que menys guanyen i menys tenen.



1- Retallades Salarials (ex. 3%): Sembla que afectarà només al PAS i es suposa que servirà per eixugar el dèficit de les universitats que han generat les polítiques dels gerents i els impagaments de la generalitat. Els nostres serveis jurídics ja estan preparant una reclamació per tota la funció pública, i una mesura així ha de comportar, inevitablement, un nou procés d’elaboració dels pressupostos de la UAB, on tots haurem de dir el que toqui.
2- Aplicació de les 37,5 hores setmanals: Ni tant sols està clar si la regulació de la Generalitat i de l’Estat són compatibles, i molt menys  les gerències de les set universitats s’han posat d’acord amb una única interpretació d’aquesta mesura. Per tant, tampoc estan afectats fins noves notícies els dies de regularització de 2012. No feu cas dels que diuen que ja està tot decidit, i molt menys quan parlen en nom d’una gerència agonitzant. Queda molt partit per jugar , i l’hem de jugar tots junts. Amb “fair play” o amb l’estil de la Gerència: el que calgui.
3- Reducció al 75% del salari del personal amb situació d’ IT de mes tres mesos: la Gerència de la UAB s’ha guanyat a pols un lloc d’honor a la galeria de les infàmies. Si efectivament comencen a reduir les retribucions sense que ni tan sols hagin passat tres mesos des de l’aprovació de la norma recorrerem totes i cadascuna d’aquestes accions.
4- Plus menjador i campus: hem cobrat aquest any i esperem un pronunciament dels candidats a les eleccions pel que fa al 2013.
5- FAS: no podem acceptar una retallada en el FAS ja que és una partida finalista pròpia que surt del nostre pressupost. LA UAB pretén incloure aquí l’eliminació dels ajuts al transport i a la matrícula. És una interpretació absolutament injustificada de la llei. Ja hem presentat una reclamació prèvia (si no la heu rebut demaneu-la) i seguirem fins al final.
6- Val de Roba: L’actual gerència, tot i que ho té pressupostat no té intenció de fer el pagament del val de roba d’aquest any. En una clara provocació de l’actual direcció de RRHH, pròpia d’un vell estil prou conegut, es proposa renegociar-ho tot o tornar a les uniformitats.
7- Reducció d’un terç de jornada amb el 100% de sou després de la baixa de maternitat. És, igualment, una interpretació abusiva del que dicta la Generalitat. Nosaltres ens regim per l’acord de conciliació del personal de les universitats i la Generalitat l’únic que fa es derogar una llei diferent i que no ens és d’aplicació. Dilluns tindreu un model de reclamació per qui ho vulgui fer servir.
8- Negativa de la UAB a pagar el que diu l’article 53.2 del conveni del PAS-L confonent l’eliminació del premi d’antiguitat (els dos dies en un hotel rural que es feia a la UAB o el rellotge que es regala a algunes empreses) amb el dret a percebre unes retribucions amb motiu de la jubilació.
9- Dies addicionals de vacances segons els anys de serveis: Segons la Generalitat, ara, tant laborals com funcionaris tenim dret als dies recollits a l’article 48.2 de l’EBEP i a res més. No resulta tant difícil d’explicar, no?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS