diumenge, 16 de desembre del 2012

La CUP denuncia el xantatge que els ha fet Vila d'Abadal a Vic. Segons denuncien des de la CUP en nota de premsa remesa a Catalunyapress , l’alcalde de Vic, Vila d’Abadal ha volgut imposar com a condició per permetre la participació de la nova diputada d’aquesta formació que la CUP no voti contra els pressupostos de l’equip de govern. I es que com li va dir Vila d’Abadal a Rieradevall “ja ho aniràs veient, en política, hi ha coses més importants que l'ètica i ara necessito aprovar els pressupostos”.



A la junta de portaveus celebrada dilluns passat, es va acordar que la renúncia de la regidora i portaveu de la CUP, Georgina Rieradevall seria el darrer punt de l’ordre del dia del ple que s’ha de celebrar el proper dilluns dia 17, de manera que Rieradevall podria participar dels debats i les votacions del ple, excepte a l’apartat de les mocions i precs i preguntes. Això és així perquè un cop acceptada la renúncia pel ple, la dimissionària deixa de ser-ne membre i ha d’abandonar-lo.
A la reunió de la comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de Vic de dimarts a la tarda, Puigivila va anunciar que la CUP molt probablement votaria en contra dels pressupostos. A la sortida de la comissió, Serrat va dir a Puigivila “que la CUP hauria de repensar-se el seu vot, ja que l’alcalde havia tingut el “detall” de posar la renúncia de Rieradevall al final de l’ordre del dia, però que si volia, podia posar-la al principi, de manera que la portaveu de la CUP no podria participar en el debat i la votació dels pressupostos ni de l’establiment del nou sou de l’alcalde”. Cal tenir en compte que, en cas que Rieradevall no sigui present a les votacions, segons la CUP els acords es podran aprovar únicament amb els 10 vots a favor de l’equip de govern, encara que tota l’oposició hi voti en contra (10 vots), gràcies al vot de qualitat de l’alcalde. 

Per acabar d'arrodonir l'esperpent, dijous al matí, dia en què s'havia de tancar l'ordre del dia, l'encara regidora Rieradevall va rebre una trucada de l'alcalde, Josep M. d'Abadal en què se li va comunicar que si la CUP no s’abstenia o votava a favor dels pressupostos, ell es repensaria l'ordre dels punts del ple i posaria la seva renúncia al principi de tot, amb la qual cosa s'asseguraria l'aprovació del pressupost, ja que, com que no havia aconseguit pactar-los amb ningú, era l’única arma que tenia per tirar-los endavant. Rieradevall li va manifestar que aquesta decisió atemptava a l’ètica política, era un abús de poder i una forma de xantatge impròpia d’un alcalde. Davant de la incredulitat de Rieradevall, la resposta obtinguda va ser que “ja ho aniràs veient, en política, hi ha coses més importants que l'ètica i ara necessito aprovar els pressupostos”.

I sembla ser que això anava de veritat perquè dijous al vespre amb la convocatòria del ple, es van confirmar les amenaces de l'alcalde, i la renúncia de Rieradevall va passar a ser el primer punt de l'ordre del dia. D'aquesta manera, l'equip de govern s'assegura l'aprovació dels pressupostos i del sou de l’alcalde sense necessitat de pactar-los amb cap grup de l'oposició.

La CUP vol denunciar aquesta actuació de l'equip de govern de Vic, format per CiU i ERC i manifestar que aquestes maneres de fer política, molt més pròpies d'altres temps passats, no fa més que confirmar la necessitat de la CUP com a projecte que porta al seu ADN un concepte de radicalitat democràtica absolutament allunyat d'aquestes pràctiques totalitàries i antiètiques que encara utilitzen alguns personatges amb maneres de fer impròpies del càrrec que ocupen.
La CUP considera que aquesta actuació és clarament antidemocràtica, ja que pretén desvirtuar la voluntat expressada pels vigatans i vigatanes a les eleccions municipals del maig de 2011 en la composició del ple. Per això, emplaça els grups de l’oposició i els tres partits de govern (CDC, UDC i ERC), a què es manifestin en contra d’aquesta manera d’actuar de l’alcalde independent de la ciutat.

D’altra banda, la CUP demana públicament la dimissió de l’alcalde de Vic per la manca de qualitat democràtica i per la seva nul•la capacitat d’arribar a acords i consensos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS