dijous, 27 de desembre del 2012

Els dolços Virginias no parlen català L’empresa Virginias, que elabora torrons a la ciutat de Reus, té la web en castellà, anglès, francès i àrab però no en català



Aquest Nadal un dels productes estrella són els torrons. La majoria de taules catalanes han tancat els dinars i sopars d’aquestes festes amb torrons, siguin tous, durs o de colors. A Reus, la marca per excel·lència en la fabricació d’aquests dolços nostrats és la casa Viriginias. Coneguda també, entre altres coses, per les galetes —moltes elaborades en fàbriques de Portugal— o pels dolços en general. La pàgina web d’aquesta empresa reusenca, però, no disposa de versió en català. En canví, l’espanyol, l’anglès, el francès i l’àrab sí que tenen el luxe de poder explicar les virtuds d’aquestes galetes.

Fortament arrelats a la ciutat de Reus, l’empresa participa en la majoria d’actes que es fan la ciutat, i el darrer exemple és la participació de la casa Viriginias en la preparació de la Ganxet Pintxo de Nadal, que va repartir un miler de tapes a la plaça del Mercadal de Reus fetes amb el tradicional pa foradat i els torrons fets a Reus. En canvi, però, i vista la pàgina web de l’empresa familiar, no sembla que la llengua catalana els preocupi gaire.

Borges, Beep i Brasilia sí que parlen català

Tres de les altres grans empreses que, amb seu a Reus, treballen a diverses parts del món, com Borges, Beep i Brasilia, sí que tenen les seves pàgines webs en català. Aquestes tres empreses reusenques, des de la pàgina d’entrada, tenen activada la pàgina web en català, de la mateixa manera que també tenen les seves webs en les versions espanyola, anglesa i francesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS