dijous, 5 de juliol del 2012

banquers Imputats L'Audiència Nacional imputa Rodrigo Rato, Acebes i Olives pel cas Bankia I 33 exmembres del Consell d'Administració de Bankia


L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció i Unió, Progrés i Democràcia (*UPyD), contra 33 *exmiembros del Consell d'Administració de *Bankia, entre els quals es troben el *exvicepresidente del Govern, Rodrigo Estona, i els ha citat a declarar com imputats

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu també interrogarà com imputats a l'expresident de Bancaixa, José Luis Olives, i a l'exministre de l'Interior, Ángel Acebes, que també va formar part del Consell d'Administració de l'entitat.

També està imputat Arturo Fernández (CEOE i conseller de *Bankia). El *exgobernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández *Ordoñez estaria citat a declarar com a testimoni.

El jutge recull en el seu acte que la fallida de l'entitat "podria desestabilitzar tot el sistema *finaciero del país". "La magnitud del perjudici generat es plasma en el fet que *Bankia ha sol·licitat la suma de 19.000 milions d'euros per poder escometre un pla de sanejament".

Quant a la competència de l'Audiència Nacional per instruir la causa Andreu detalla, en concret, que aquest òrgan judicial s'ocupa de "defraudacions i maquinacions per alterar el preu de les coses que produeixin o puguin produir greu repercussió" i destaca que els fets "encaixen plenament en el concepte material de defraudació".

El jutge destaca també "la transcendència dels fets que són objecte de la querella, el nombre de querellats i l'interès de la investigació penal" i imposa a la formació denunciant una fiança de 20.000 euros per constituir-se com a part.

Descriu que, segons la querella, els fets reflecteixen la deterioració patrimonial de l'entitat que va ser creixent progressivament en un breu espai de temps" passant el balanç en pocs dies d'uns beneficis declarats de 305 milions d'euros a unes pèrdues de 2.979 milions d'euros.

L'Audiència ha adoptat aquesta decisió després que la Fiscalia Anticorrupció informés a favor de la querella que *UPyD va presentar el passat 11 de juny per estafa i altres delictes contra tots els membres del consell d'administració de *Bankia i la seva matriu, Banc Financer i d'Estalvis (*BFA).

El text de la querella assenyala cinc delictes greus: estafa, apropiació indeguda, falsificació de comptes, intervenció fraudulenta i deslleial i maquinació per alterar el preu de les coses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS