dimecres, 20 de juny del 2012

Comunicat de la FAC sobre la Llei de Seguretat Ciutadana dels feixistes del PP


La reforma del PP de la Llei de Seguretat Ciutadana -per un govern ple d'alcohòlics i lligams amb el narcotràfic- és una mostra del nazicatolicisme imperant des del despatx del ministre de l'Opus Dei i feixista reconegut Jorge Fernández Díaz, que vol incrementar un 1.000% la quantia de les multes per tinença i consum de 'drogues', però sense comptar amb la més perillosa i comú a Espanya: l'alcohol. Tampoc sap que a l'Espanya de les màfies es ven aspartà cancerígen -prohibit a Europa- inclús als xarops 'homeopàtics' i és la més gran plantació de cultius transgènics prohibits a Europa.

Es pretén aconseguir 1.000 milions d'euros extra a base de criminalitzar a les persones usuàries. La Federació d'Associacions cannàbiques (FAC) denuncia aquest impost de facto i reclama que es deixin de perseguir la tinença, consum i autoproducció de cànnabis.

La reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana anunciada pel ministre d'Interior inclou un espectacular augment de la quantia de les sancions per tinença o consum en llocs públics de drogues il · lícites, l'import mínim passa de 300 a 3.000 euros. La Federació d'Associacions cannàbiques (FAC) considera que aquesta mesura suposa un nou pas en la criminalització de les persones usuàries de substàncies psicoactives, especialment de cànnabis, atès que la immensa majoria de les 300.000 sancions que s'imposen a l'any són per la tinença o consum d'aquesta planta.
.
És totalment injustificable que el simple fet de portar un tros de haixix a la butxaca o de fumar un porro amb els amics en un parc es consideri un atemptat greu contra la seguretat ciutadana, però és encara menys justificable incrementar un 1.000% l'import de les sancions, en plena crisi i amb milions de famílies gairebé sense ingressos.
.
No tenim molts dubtes sobre la intenció que subjau a aquesta mesura. El govern sap que l'ús de cannabis és una realitat social arrelada i que les mesures repressives no serveixen per dissuadir a hores d'ara d'un consum que milions de persones consideren totalment normal. El que es persegueix no és altra cosa que augmentar la recaptació, ja que si es cobraran les 300.000 sancions anuals a partir de 3.000 euros cadascuna, es recaptarien uns 1.000 milions d'euros extra, que sens dubte ajudarien a tapar el forat de Bankia.
.
L'ús de cànnabis per part de persones adultes és una conducta absolutament normal, legítima i acceptada amb normalitat per la majoria de la població, i no es justifica que es mantingui en vigor una norma, nascuda en plena histèria col · lectiva per l'extensió de l'heroïna als carrers i per l'abandonament de xeringues, per tractar com a delinqüents i imposar sancions clarament desproporcionades i abusives a persones que no causen cap dany als seus conciutadans.
.
El consum i tinença de drogues il · lícites està clarament despenalitzat en la jurisprudència espanyola, però els diferents governs s'han negat fins ara a regular, tal com com succeeix en cada vegada més països europeus i de la resta del món, les quantitats que es poden emmagatzemar, cultivar o portar a sobre amb destinació a l'ús personal. Això provoca una enorme inseguretat jurídica i un gegantí despesa repressiu que, curiosament, no sembla patir les retallades amb la mateixa intensitat que la resta de la despesa pública.
.
Reclamem que d'una vegada es regulin la tinença, cultiu i consum de cànnabis i d'altres substàncies psicoactives, deixant de perseguir-los, sigui per via penal o administrativa. Rebutgem que s'usi la Llei de Seguretat Ciutadana per imposar un impost de facto a les persones consumidores de substàncies considerades il · lícites sense reconèixer-los a canvi cap dret. Així mateix, denunciem el gir repressiu que es pretén donar a aquesta llei per tal de dissuadir als qui intentin protestar per la crisi i per les nombroses injustícies presents en una societat marcada per un govern ple d'alcohòlics coneguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS