divendres, 11 de maig del 2012

Rècord de creuers a Barcelona Més de 41.600 passatgers passen aquest cap de setmana per la capital catalana en 14 embarcacions.


El Port de Barcelona ha batut aquest cap de setmana el rècord en nombre de creuers i viatgers, amb l'arribada ahir de vuit creuers amb més de 26.800 passatgers, que se sumen a les sis embarcacions, amb gairebé 14.800 turistes, que van atracar dissabte.

Malgrat que tots els vaixells no han coincidit físicament en el mateix moment, el Port ha rebut entre aquests dos últims dies més de 41.600 turistes a bord de 14 creuers, xifres que representen un rècord de la infraestructura en un sol cap de setmana.

El volum total de passatgers que van arribar equival a tota la població de Vic, assenyala el Port. Els vaixells Grand Holiday, el Norwegian Epic i l'Astor van fer turnaround -iniciar o acabar un viatge- ahir, mentre que el Serenade of the Seas i el Sovereign ho van fer dissabte.

En canvi, el Costa Atlantica, el Sea Cloud II, l'Horizon i el Golden Iris van efectuar trànsit dissabte, fent escala a Barcelona i continuant el seu itinerari. És el mateix que van fer ahir les embarcacions MSC Splendida, el Ruby Princess, el Costa Deliziosa, el Sea Cloud II i el Golden Iris.

Líder del Mediterrani i d'Europa

“La concentració de 14 escales en dues úniques jornades és una prova més del lideratge del Port de Barcelona en el tràfic de creuers, així com de l'arrencada efectiva d'una intensa temporada turística”, afirma el president de l’Autoritat Portuària, Sixte Cambra.

Barcelona ocupa la posició de primer port de creuers d'Europa i del Mediterrani, i quart port base de tot el món, només precedit pels tres grans ports de l'Estat de Florida -Miami, Port Everglades i Port Canaveral-.



Durant l’any passat, el Port de Barcelona va rebre 2,6 milions de creueristes, un 13% més que en l’exercici anterior, quan més de 2,3 milions de passatgers van arribar a la capital catalana en vaixells turístics. Els 881 creuers que van atracar el 2011 a la ciutat suposen un increment del 4,5% respecte al 2010, quan es van produir 843 escales.

El Port de Barcelona participarà a la fira Cruise Shipping Miami amb un estand conjunt amb Creuers del Port de Barcelona i Palacruceros, amb l’objectiu de promocionar internacionalment els serveis que ofereixen. La delegació del Port estarà formada pel subdirector general d’Estratègia i Comercial, Santiago Garcia-Milà; la cap de Màrqueting i Creuers, Carla Salvadó; i la directora de Comunicació, Núria Burguera.
   
Al llarg de les quatre jornades que dura la fira, del 12 al 15 de març, els representants del Port de Barcelona a la ciutat de l’estat de Florida, tenen tancada una extensa agenda de contactes bilaterals amb els principals responsables de la indústria creuerística (navilieres, associacions, mitjans de comunicació especialitzats, etc.).

 La fira Cruise Shipping Miami, la principal convenció de la indústria de creuers del món, és una oportunitat única per buscar sinèrgies i promoure accions conjuntes amb les diverses companyies i associacions del sector.

Paral·lelament a la celebració de la fira, la responsable de Creuers del Port de Barcelona i vicepresidenta de l’Associació de Ports de Creuers del Mediterrani (Medcruise), Carla Salvadó, participarà al Comitè de Direcció de l’entitat, que tindrà lloc a Miami. Així mateix, el darrer dia de la convenció, Carla Salvadó oferirà la conferència ‘Cruising & Aviation’, on exposarà com interactua el Port amb l’Aeroport de Barcelona, aprofitant les sinèrgies de les dues indústries, així com l’experiència acumulada en l’operativa de facturació conjunta entre les dues infraestructures.

Líders al Mediterrani i a Europa
El Port de Barcelona consolida el seu lideratge en el sector creuerístic, ostentant la posició de primer port de creuers d'Europa i del Mediterrani, i quart port base de tot el món, només precedit pels tres grans ports de l'Estat de Florida (Miami, Port Everglades i Port Canaveral).

Durant 2011 el Port de Barcelona va rebre un total de 2,6 milions de creueristes, un 13% més que en l'exercici anterior, quan més de 2,3 milions de passatgers van arribar a la capital catalana en vaixells turístics. Els 881 creuers que van atracar el 2011 a la ciutat suposen un increment del 4,5% respecte al 2010, quan es van produir 843 escales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS