dilluns, 28 de maig del 2012

Mentre no es faci justícia, es tanquin a la presó als responsables, es torni tot el robat i es faci una bona depuració amb tots aquests delinqüents Bancaris; perdrem tots els drets que hem aconseguit i no sortirem d'aquesta crisi sense FONS.



Rato dóna lliçons sobre recuperació econòmica després d'abandonar Bankia.
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha assenyalat que la investigació sobre la gestió de Bankia es portarà al Parlament "quan sigui oportú". Així, ha indicat que des de l'Executiu es busca la "transparència" i ha assegurat que hi haurà "informació absolutament de tot" perquè "hi ha una subcomissió de recerca i si es volen demanar explicacions les hauran del governador del Banc d'Espanya, del ministre, dels responsables de Bankia i de l'anterior titular d'Economia, Elena Salgado ", però, segons ell, ara" cal saber manejar els temps pensant en el millor per a Espanya ".

 
L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ha advocat aquest divendres per la integració del sistema financer i fiscal europeu de forma "urgent" per combatre la "renacionalització financera", un del "greus perills" que afronta ara mateix la Unió Europea. Segons la seva opinió, és l'única manera d'acabar amb les "insostenibes" divergències en el cost de finançament dels socis.
Rato s'ha pronunciat així en la seva primera compareixença pública després de deixar la presidència de Bankia, que ha tingut lloc en el marc de les jornades per empresaris valencians 'Claus per a la recuperació', a la qual també han assistit, entre d'altres, el conseller d' Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata, i el president de l'Autoritat Portuària de València, Rafael Aznar.

   
Davant una gran expectació mediàtica, Rato ha assenyalat que el risc de la "renacionalització" financera implica per a alguns països, com Espanya, majors diferencials en l'accés al finançament i fa que el crèdit quedi concentrat en alguns Estats. No obstant, ha indicat que "no és una història de bons o dolents, sinó una realitat" que té a veure amb la història de cada un dels països.
Configuració compatibles amb creixement

   
El també exdirigent del PP ha pronunciat una conferència titulada 'El potencial de creixement de l'economia espanyola', en la qual ha apuntat a la internacionalització estable de les empreses com a mitjà per augmentar la competitivitat i dinamitzar el mercat laboral, i no com una mera solució "puntual".

   
Ha indicat que el debat sobre la sortida a la crisi no s'ha de centrar en optar per la reducció del dèficit o el creixement, sinó en posar en marxa "ajustaments que es traslladin aviat al creixement". "Necessitem trobar un camí compatible entre ajustaments i creixement", ha insistit.

   
L'exministre ha recordat que Espanya afronta aquest any el seu quart exercici en recessió, una notícia "pèssima" que obliga a realitzar ajustos per corregir els "desequilibris previs", tot això en el marc d'una unió monetària que, segons ha insistit, "limita nostra capacitat d'actuació ". Segons ell, la desconfiança a Espanya generada per l'excés d'endeutament del sector públic i per la "pròpia crisi d'identitat de la zona euro" situa el país "no en un cercle virtuós, sinó tot el contrari".

   
Aquest "cercle" es trenca, segons ell, amb una aposta per part de les empreses per la internacionalització com "estratègia estable i permanent", aprofitant els mercats "cada vegada més amplis" i diversificant l'oferta de béns i serveis. Ha lamentat que actualment només exporten el 3 per cent de les empreses espanyoles i tan sols l'1 per cent ho fa de forma regular.
"Desconfiança" a l'eurozona

   
Rato, que no ha realitzat declaracions als mitjans, ha valorat les "importants" mesures preses pel Govern en els últims temps, com la reforma laboral, la reforma financera o la millora de l'eficiència en la despesa, encara que ha apuntat que aquest "esforç" a la configuració realitzat per països com Espanya o Portugal hauria de ser "recompensat" amb un impuls d'integració fiscal i financera a nivell comunitari.

   
"La desconfiança generada cap a l'Eurozona, i particularment cap a països com Espanya, és un risc molt seriós de futur de la Unió Europea", ha apuntat Rato, que ha insistit en la necessitat de prendre decisions "urgents" cap a la integració financera per evitar les divergències en el cost de finançament dels socis. "Sense una unitat fiscal, la possibilitat de tenir una bicicleta amb una sola roda no és suficient, la monetària ha funcionat molt bé", ha indicat, abans d'assenyalar que ara toca aconseguir l'altra roda.

   
En aquest sentit, ha insistit que el procés de convergència fiscal hauria de realitzar "més aviat millor" i sota un calendari concret marcat. Respecte a la possibilitat de llançar els anomenats 'eurobons', Rato ha assenyalat que aquests són potser "l'últim trajecte" dins d'aquest procés d'integració financera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS