dijous, 3 de maig del 2012

El REI DON JOAN CARLOS SE SALVA DE LA CREMA. El duc de Palma, Iñaki *Urdangarin, i el seu exsoci en l'Institut *Noos, Diego Torres, haurien plantejat un acord a la Fiscalia Anticorrupció i declarar-se culpables per evitar la presó.I es *podria fer efectiu beneficiar-se de l'amnistia fiscal.



No escampa la pluja per a don Joan Carlos. Després del seu problema de tipus privat pel polèmic viatge a caçar elefants a Botswana, li torna a sacsejar el tema de *Urdangarín. L'ex soci del duc de Palma, Diego Torres, informa el diari 'El Mundo', va remetre al jutjat que investiga les activitats de l'Institut *Nóos tres correus electrònics enviats en 2007 en els quals *Urdangarín afirma que el Rei va realitzar gestions com a mediador perquè aconseguís la participació d'un nou equip de vela en la 33ª edició de la Copa d'Amèrica.

"Tinc un missatge de part del Rei i és que li ha comentat a Cristina, perquè m'ho digui, que li cridarà Camps a Pedro [Perelló] per comentar-li el tema de la base del Prada. i que en principi no hi haurà problema i que ens ajudarà a tenir-la", apunta el marit de la infanta Cristina en un correu remès a Torres i en al·lusió a les instal·lacions necessàries en el port de València per amarrar el vaixell del projecte *Ayre. En un altre correu *Urdangarin revela una suposada trobada entre el Rei i Perelló. Més *lios..
Els diaris coincideixen que els dos imputats sospesen admetre els delictes a canvi d'una condemna inferior als dos anys, la qual cosa els permetria no ingressar a la presó, i implica el pagament d'uns 3,5 milions d'euros, pels danys causats a l'Administració, segons El País.

El diari assegura que el "principal escull" per signar l'acord és determinar "qui dels dos ha d'assumir la major part del desemborsament".

El Mundo assenyala que els correus electrònics comprometedors desvetllats per Torres i les últimes troballes de la Fiscalia Anticorrupció han precipitat l'acostament de *Urdangarin i el seu soci a la Fiscalia.

En aquestes missives, dirigides pel duc de Palma al seu soci, es relatarien gestions realitzades tant per la infanta Cristina com pel rei per aconseguir finançament per al denominat Projecte *Ayre.

Aquesta iniciativa perseguia patrocinar un vaixell en la Copa Amèrica que va ser usat per la fundació de nens discapacitats que va crear *Urdangarin per evadir fons públics de l'Institut *Noos a Belize.

A més indica que la resposta immediata del Ministeri Públic a les defenses de *Urdangarin i del seu soci ha estat la de limitar-se a escoltar les propostes de tots dos sense avançar en cap moment si està disposat a acceptar el pacte.
Iñaki *Urdangarin va recórrer a la germana major del Rei per prosperar en els seus negocis.
Segons consta en la informació judicial, és Juan Pablo *Molinero, llavors empleat de l'Institut *Nóos, qui envia sota l'epígraf de 'entrevistes realitzades', remitent un document via mail en el qual apareixen entre uns altres els noms de José Antonio Samaranch, Leopoldo *Rodés, Jaime *Lissaveztky i la infanta Pilar de Borbó. Al costat d'aquest últim nom s'adjunta una anotació: 'Sopar passat 15'.

Actualment, la infanta presideix la Comissió d'Assessors de la Comunitat de Madrid 2020, va ser membre del COI, va representar a la família real en l'obertura de la cerimònia de *Sidney, i va ser presidenta de la Federació de *Hípica Internacional, entre altres càrrecs.

La informació del *EC postil·la que el duc de Palma, va demanar a la seva tia política que fes valer la seva influència i contactes perquè el COI donés el seu vistiplau als Jocs de València. Uns jocs pels quals *Nóos pretenia cobrar cinc milions d'euros si aconseguia que els Jocs Europeus en la seva primera edició se celebressin a València, i que solament van rebre el beneplàcit de Francisco Camps.

Torres també ha esquitxat amb els seus correus al Rei i la infanta Cristina.
Iñaki *Urdangarin podria beneficiar-se de l'amnistia fiscal.
Cal destacar que els delictes fiscals imputats a Iñaki *Urdangarin encara estan en investigació, per la qual cosa l'única manera de ser beneficiari de la llei seria declarant-se abans culpable. I hi ha data: fins al 30 de novembre de 2012 s'estableix el termini per 'restaurar' els capitals evadits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS