dijous, 12 d’abril del 2012

Venent pastís de poma de Girona a Austràlia i al Kazakhstan


Ampliació. L'empresa gironina de pastisseria Horno de San Juan compra una nau industrial a Bonmatí per poder cobrir l'augment de producció previst per l'entrada als mercats de l'Orient Mitjà i l'Àsia Central

Constituïda com a societat limitada l'any 1993, l'empresa gironina de pastisseria industrial Horno de San Juan va passar de facturar un milió d'euros l'any 2000 a vendre per 8 milions anuals el 2007, un volum de negoci que ha consolidat en els exercicis posteriors gràcies a una política d'innovació amb productes nous, d'assistència a les principals fires internacionals alimentàries i el contacte continu amb les noves tendències del mercat. Tot això va suposar per a l'empresa l'entrada en gran diversitat de mercats internacionals: França (que acapara gairebé la meitat de les vendes a l'exterior), Itàlia, Alemanya, Dinamarca i la Unió Europea en la seva pràctica totalitat, junt amb altres països com ara Suïssa, Armènia, Austràlia, la República Dominicana i els Estats Units.
La importància que per a aquesta empresa té el mercat internacional és tan gran que ja ha assolit actualment el 85% de la seva facturació total. I l'expansió continua, ja que aquest any ha començat a vendre a nous mercats asiàtics com són l'Iraq, l'Iran, Kuwait, Qatar, els Emirats Àrabs Units, Jordània, l'Índia, el Kazakhstan, Palestina o Israel.
El creixement de l'empresa va fer que les instal·lacions al carrer de la Rutlla quedessin petites i l'any 1995 es va traslladar a una nau industrial del carrer Alacant, on es va crear una segona línia de producció, on es va realitzar una nova inversió en un procés automatitzat del sistema d'envasament dels pastissos que va ser subvencionat per Acc1ó amb l'ajuda d'Innoempresa. Però la falta d'espai li impedia augmentar de manera significativa la capacitat de producció en cas d'un increment en la demanda més enllà dels 8 milions d'euros anuals. Per això ha adquirit una nau industrial de quasi 5.000 metres quadrats a Bonmatí per traslladar-hi en el futur les seves línies de fabricació i tenir espai quan la conjuntura millori per invertir en noves línies de producció o en sistemes automatitzats de paletització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS